Málna vörösborban recept
A Málna vörösborban hozzávalói:40 dkg málna
1 citrom
2 ek cukor
6 dl vörösbor
1 ek konyak
1 tk szegfűszeg
1 db fahéj
A Málna vörösborban elkészítési módja:
Mossuk meg a málnát tegyük háztartási papírtörlőre száradni. Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra és vágjuk karikákra. Négy poharat rakjunk körbe szép citromszeletekkel (a két vége majd kell), majd osszuk szét bennük a málnát. A bort szegfűszeggel és fahéjjal felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd lehűtjük és összekeverjük a cukorral. Ízesítsük konyakkal és néhány csepp citromlével. Locsoljuk meg a gyümölcsöt a vörösboros keverékkel, és hűtsük néhány percig a mélyhűtőben, mielőtt tálaljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. márc. 28. 17:18
A málna vörösborban elkészítési módja és hozzávalói.