Fokhagymás-petrezselymes csirkeleves recept
A Fokhagymás-petrezselymes csirkeleves hozzávalói:1 db pici csirke( kb. 80 dkg)
2 ek. olaj
5 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1dl tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
1 mk.őrölt fehér bors
ízlés szerint só
A Fokhagymás-petrezselymes csirkeleves elkészítési módja:
A csirkét négy darabba vágjuk, majd felforrósított olajon mindkét oldalát átpirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel,sózzuk-borsozzuk és puhára főzzük.Közben a fokhagymát pépesre zúzzuk, majd hozzáadjuk a csirkeleveshez.Ha a hús megpuhult, kiszedjük a levesből. Kicsontozzuk és kockákra vágva tesszük vissza a levesbe.A lisztet elkeverjük a tejföllel, óvatosan a forrásban lévő levesbe öntjük, s ha jól kiforrt, elzárjuk a gázt alatta. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 3. 18:26
A fokhagymás-petrezselymes csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.