Currys szárnyasleves recept
A Currys szárnyasleves hozzávalói:2 db csirkemell csonttal,
4 szál répa,
2 szál petrezselyem,,
só,
1 kiskanál szemes bors,
2 babérlevél,
1 fej hagyma,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
2 evőkanál curry,
2 dl tejszín,
bors.
A Currys szárnyasleves elkészítési módja:
A leveszöldséget megtisztítjuk és apróra vágjuk. A húst megmossuk és 2 l hideg vízbe tesszük, felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a leveszöldséget, a sót, szemes borsot és a babérlevelet. Kb. 1 óra hosszat főzzük. Kivesszük a húst és a levest összeturmixoljuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a curryt és rövid ideig tovább pároljuk. Hozzákeverjük a leveshez és kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges ízesítjük. A húst leválasztjuk a csontról, feldaraboljuk és visszatesszük a levesbe, hogy átmelegedjen. Forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 3. 15:31
A currys szárnyasleves elkészítési módja és hozzávalói.