Garnéla üvegtásztával recept
A Garnéla üvegtásztával hozzávalói:20 dkg üvegtészta,
3 szál zöldhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
25 dkg garnéla,
2 evőkanál osztrigaszósz,
2 evőkanál szójaszósz (világos),
1 teáskanál cukor,
A Garnéla üvegtásztával elkészítési módja:
Az üvegtésztát kb. 10 percig langyos vízben puhítjuk, majd rövid ideig forró vízben főzzük. Lehűtjük és konyhai ollóval felvágjuk, hogy később könnyebben összekeverhessük. A megtisztított hagymát két cm-es darabokra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Az olajat felforrósítjuk a wokban, hozzáadjuk a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a megtisztított garnélákat, megsütjük és a serpenyő olalára húzzuk. A zöldhagymát kb. 1 percig pároljuk a wok alján, közben folyamatosan kevergetjük. A wok tartalmát összekverjük, hozzáadjuk az üvegtésztát. Osztrigaszósszal, szójaszósszal és cukorral ízesítjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 1. 20:45
A garnéla üvegtásztával elkészítési módja és hozzávalói.