Zöldségerőleves gombagaluskával recept
180 kcal
1 nagy csomó leveszöldség
1 csokor petrezselyem
2 ág kakukkfű
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
1 kiskanál nem túl sós szójamártás
15 dkg csiperkegomba
5 dkg csirkemellfilé
1 tojás
1 zsemle
2 zsályalevél
2-3 dundi újhagyma
A Zöldségerőleves gombagaluskával elkészítési módja:
A zöldséget megtisztítjuk, lereszeljük. A petrezselyem zöldjéből 1 kiskanálnyit apróra vágunk, a többit szárastól összekötözzük a kakukkfűvel meg a babérlevéllel. Az így előkészített összes zöldséget a héjától megfosztott fokhagymával együtt az olajon kevergetve megpirítjuk. Utána 1,5 liter vízzel fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, a szójamártással ízesítjük. Kb. 40 percig kis lángon főzzük. Végül a levét leszűrjük; a visszamaradó zöldségből másnap krémlevest vagy vadast főzhetünk. Amíg a leves fő, a gombát megtisztítjuk, 10 dekát vékony szeletekre, a többit apróra vágjuk. A nyers csirkemellfilét merülőmixerrel pépesítjük, majd a tojással, az áztatott és kifacsart zsemlével meg a gombavagdalékkal összegyúrjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és a fölaprított zsályával fűszerezzük. A levest fölforraljuk, a fölszeletelt gombát és újhagymát hozzáadjuk. Amint kis lánggal, de egyenletesen forr, két kiskanál segítségével a húsos, gombás masszából galuskát szaggatunk bele. 6-8 percnyi főzés után, a félretett petrezselyemmel megszórva, tálalhatjuk is. Még gazdagabb, ha kifőzött tészta is kerül bele. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. ápr. 25. 13:54
A zöldségerőleves gombagaluskával elkészítési módja és hozzávalói.