Répatorta sajtkrémmel recept
90 perc
A Répatorta sajtkrémmel hozzávalói:
A tésztához:
20 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
30 dkg kristálycukor
3 dl olaj
3 tojás
40 dkg reszelt répa
csipetnyi szerecsendió
1 evőkanál fahéj
25 dkg darált dió
A mázhoz:
10 dkg natúr krémsajt
4 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A Répatorta sajtkrémmel elkészítési módja:
Habosra, fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat. Másik tálban külön összekeverjük a száraz összetevőket: a lisztet, a szóbikarbónát, a sót, a szerecsendiót és fahéjat. A száraz részt lassanként hozzákeverjük a folyékony részhez. Ha csomómentes a tésztánk, jöhet bele a darált dió, illetve a reszelt répa. Attól függően, milyen alkalomra sütjük, lehet egyszerű tepsiben sütni és majd kockákra vágni, vagy születésnapra kerek tortaformában. Ízlés szerint választhatjuk a sütőpapíros háziasszonybarát verziót vagy a kivajazott-kilisztezett megoldást is. Öntsük a tésztát a formába, majd süssük 1 órán keresztül. Késsel vagy tűvel ellenőrizhető, teljesen átsült-e a tésztánk. A sütőből kivéve hagyjuk pihenni, majd borítsuk tálcára. Ezt követően elkészítjük a mázat, melyhez alaposan, csomómentesre kikeverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sajtot. Ezt egyenletesen elkenjük a torta tetején és oldalán.
Különleges alkalmakra díszítésként házi marcipánfigurákat is gyárthatunk. Egyszínű marcipánmasszát piros, sárga, levelet zöld ételfestékekkel megszínezve saját magunk készíthetünk répát a torta tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. ápr. 13. 01:58
A répatorta sajtkrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.