Férjem nem érti miért fárasztó olykor a gyereknevelés.... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nekem egyszer borult el az agyam.. átmentem egy másik szobába. Előtte listát írtam neki,hogy miket csináljon + amit random a gyerekek kitaláltnak.
Tippeljetek hány percig bírta??? Nem órát írok, csak percet!!! Na...ennyit erről...
Leírtad a lényeget. Dolgoztál mellette. Az úgy teljesen más, mint amikor csak otthon vagy. Nem jönnek úgy az impulzusok, csak a jatszótéri anyukák.
Mondjuk én imádtam otthon lenni, és élveztem h senki nem szól végre hozzám, csak a baba és én vagyunk...
Én sem értem, pedig csináltam. Én vállalkozást építettem gyes alatt, vagyis gyerek és háztartás és kb heti 25 óra munka, de sosem volt olyan laza, mint akkor az egyetemi szorgalmi időszakok óta. Gyerek és 8 órás munka és háztartás és munkába járás sokkal fárasztóbb.
Másképpen fogalmazva: amíg csak otthon vagy és nem dolgozol kb napi 9-10 órával van több időd egy dolgozó szülőnél, pl a férjednél. Ebből, ha Tied minden házimunka, mert nem dolgozol, vonja le napi 2,5 órát, aznap, amikor főzöl, még 1-1, 5-et. Még mindig 4-6 órát plusz szabadidőd van.
Látják mennyi meló egy gyerek plusz a háztartás de nem érzik át mert nem ők csinálják. Cseréljetek egy hétvégén és kiderül mit mond…. de persze úgy hogy a gyerek mellett főzni kelljen mosni stb.
Kiváncsi lennék mit mondana utána 😁
További ajánlott fórumok:
- Csak egy Anya? Vagy a gyereknevelés munka lenne?
- Annyira nehéz... gyereknevelés kérdések
- Anyósom, apósom beleszól a gyermekeim nevelésébe, 20 éves vagyok, szerintetek éretlen vagyok még a gyereknevelésre?
- Kapcsolat kontra gyereknevelés
- A gyereknevelés mindennapos problémái
- Ha előről kezdhetném a gyereknevelést