Feketeerdő torta (diabetikus) recept
A Feketeerdő torta (diabetikus) hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
10 dkg. glukonon
12 dkg. liszt
2 dkg. kakaó
reszelt citromhéj
1/2 cs. sütőpor.
A krémhez:
1/2 l. növényi tejszín
pár csepp folyékony édesítő
meggy, meggylekvár.
A Feketeerdő torta (diabetikus) elkészítési módja:
A tojások fehérjét a fele glukononnal kemény habbá vertem. A sárgákat a másik felével habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporos, kakaós lisztet, és a citromhéjat. Kevés habbal a tésztát elkevertem, majd a maradék habot óvatosan belekevertem. Kisebb tortaformát kibéleltem sütőpapírral beleöntöttem a masszát, és előmelegített 180 C fokos sütőben sütöttem készre 35 perc alatt. Tűpróba! Kihűtöttem, majd három felé vágtam. A tejszínt habbá vertem, néhány csepp édesítőt tettem csak bele, mert alapból édes. Az első tortalapra kentem egy kis lekvárt, tettem rá habot, és néhány szem lecsepegtetett félbevágott meggyet, következő lap, ismét ez a töltelék, majd a harmadik lapot csak habbal kentem, és a tortát körben is, ezután feldíszítettem. Hűtöttem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. máj. 3. 16:17
A feketeerdő torta (diabetikus) elkészítési módja és hozzávalói.