Francia túrós (update módon) recept
A Francia túrós (update módon) hozzávalói:Puding
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
Túrós töltelék
ízlés szerint édesítő
1 kiskanál vanília aroma
1 kiskanál reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
1 db tojássárgája
50 dkg sovány túró
Tészta
ízlés szerint édesítő
fél csomag sütőpor
1 db tojássárgája
12 dkg Rama
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
20 dkg update 1 csoda liszt
A tetejére
diabetikus gyümölcslekvár
A Francia túrós (update módon) elkészítési módja:
A kétféle lisztet a sütőporral, a Ramával, az édesítővel és az egy tojássárgával összegyúrjuk. A kapott tészta 1/3 részét félretesszük, ezt fogjuk később felhasználni a rácsokhoz. A túrós töltelékhez az előírt hozzávalókat összedolgozzuk, majd a megmaradt 2 tojásfehérjét habbá verjük és a töltelékez keverjük. A vaníliás pudingport a szokásos módon elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt, Ramával kikent kicsi, vagy közepes méretű tepsibe tesszük. A tésztára rásimítjuk a túrós tölteléket, majd beborítjuk a vaníliás pudinggal. Legvégül a félretett 1/3 tésztából berácsozzuk a tetejét. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük. Ha a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből és a rácsok közé kanalazzuk a gyümölcslekvárt, lehetőleg minél keményebb legyen a lekvár.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. ápr. 30. 18:34
A francia túrós (update módon) elkészítési módja és hozzávalói.