Tejfölös kekszes – sütés nélkül recept
A Tejfölös kekszes – sütés nélkül hozzávalói:kb. 40 - 45 dkg háztartási keksz,
2 db nagy poharas tejföl,
3 csomag vaníliás cukor,
9 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál kakaópor
A Tejfölös kekszes – sütés nélkül elkészítési módja:
Az egyik tejfölben keverjünk el 4 evőkanál cukrot, és 2 vaníliás cukrot. A másik tejfölben 5 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot, és a kakaóport. 20 * 30 cm-es tepsi alját rakjuk ki keksszel. Simítsuk rá a fehér krém 2 / 3 részét, majd rakjuk ki ismét egy sor keksszel. Erre simítsuk a kakaós krém 2 / 3 részét, majd erre is helyezzünk el egy sor kekszet. A harmadik sor kekszet a kétféle megmaradt krémmel öntsük le, és villával " márványozzuk " be a tetejét. ( Merőkanállal merjük a krémeket a kekszre! ) Helyezzük hűtőbe, és legalább egy éjszakát hagyjuk állni, de akár egy teljes napot is. Ha kellően megpuhult szépen szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. ápr. 28. 20:01
A tejfölös kekszes – sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.