Gyümölcsös barnarizskocka recept
A Gyümölcsös barnarizskocka hozzávalói:Piskótához:
5 tojás
5 ek glukonon
5 ek liszt
1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
40 dkg barna rizs
2 k.k. vanelia aroma
1 l tej
1/2 liter cukormentes tejszín
2 ek zselatin
egy citrom reszelt héja
Tetejére:
gyümölcs ízlés szerint
tortazselé
A Gyümölcsös barnarizskocka elkészítési módja:
A tojásokból a glukononnal, liszttel a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Közben elkészítjük a krémet. A rizsre annyi vizet teszünk, hogy éppen ellepje és feltesszük főni. Mikor elfőtt felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a vanília aromát, citrom héját. Készre főzzük. A zselatint 2 ek vízzel meglangyosítjuk, éppen csak elolvadjon benne. A tejszínt felverjük egy kevés glukononnal, ha nem édesített és hozzáadjuk a kihűlt rizshez a tejszínnel együtt. A piskótára öntjük, és kitesszük a tetejét a gyümölcsökkel. A zselét a tasak hátoldalán található leírás szerint elkészítjük és a sütit tetejére öntjük. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a rizses töltelék és a zselé, majd felszelve tálaljuk. (Legjobb ha pár órára hűtőbe tesszük.)
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jún. 23. 08:38
A gyümölcsös barnarizskocka elkészítési módja és hozzávalói.