Indián torta recept
Az Indián torta hozzávalói:40 dkg burgonya
20 deka főtt tök
20 dkg liszt
15 dk margarin
5 tojás
50 dkg kelkáposzta
1 db paradicsom
fél csomag kakukkfű
1.5 dl tej
2 dl tejföl
Az Indián torta elkészítési módja:
A burgonyát es a tököt külön-külön sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük a zöldségeket. A kelkáposztát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. 5 dkg Rama margarint felolvasztunk egy edényben, és megpároljuk benne a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet,a főtt tököt és a burgonyát. Hagyjuk hűlni. A tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk és rátesszük a kelkáposztás keveréket. 4 tojást elkeverünk 1,5 dl tejjel és a tejföllel, majd ráöntjük a kelkáposztára. 180 fokon 55 percig sütjük.
Nagyon finom,érdemes kipróbálni.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jún. 19. 15:20
Az indián torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.