Piros Mikulástorta recept
A Piros Mikulástorta hozzávalói:A diós piskótához:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt,
fél tasak sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj
A diókrémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió
15 dkg durvára vágott dió,
rumaroma;
A díszítéshez
1 piros marcipánrúd.
A Piros Mikulástorta elkészítési módja:
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük. A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük. Én az egész sütit kb. 3 mm vastagra nyújtott piros marcipán masszával borítom be és a tetejére egy kicsi lapos étcsoki mikulást rakok. Az eredeti recept szerint: A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat vágunk ki belőle.
A kicsik biztos jobban örülnek a sok kis piros marcipán díszítésnek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2009. nov. 27. 07:09
A piros mikulástorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.