Feketeerdo kocka recept
60 perc
A Feketeerdo kocka hozzávalói:
8 tojas
8evk liszt
1cs sutopor
3evk kakaopor
1/2 tejszin
fel kg megy vagy egy uveg megybefott {mag nekul)
egy csipetnyi fahej
2evk porcukor
10 evk cukor
egy csomag vanillias vagy tejszines puding
1/2 tej vagy a meggyle
A Feketeerdo kocka elkészítési módja:
a 8 tojasbol hagyomanyos kakaos piskotat keszitunk. a meggyet lecsopogtetjuk es szorunk ra egy csipetnyi fahejat es 2 evk porcukrot ha nem faggyasztot megyet hasznalunk akkor a megy levebe meg lehett fozni a pudingot ha nincs megyle akkor hagyomanyosan tejben kell meg fozni a 1/2 tejszint 2evk cukorral jo kemenyre felverjuk. a piskota lapot harom lapra vagjuk az also lapra a puding es a tejszinhab egy reszet kis halmokba rakjuk es simitjuk, majd a meggyet rapakoljuk. ovatosan ratesszuk a kovetkezo lapot, ratesszuk a maradek pudingot es a tejszinhab egy reszet, majd a pikota tetejet. Az egeszet bevonjuk tejszinhabbal csokireszelekkel es meggyel diszitjük.
a hutoben 1-1.5 orat allni hagyjuk hogy jo szilarduljon meg .
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anngi, 2007. nov. 16. 17:04
A feketeerdo kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.