Almás máglyarakás recept
50 perc
Az Almás máglyarakás hozzávalói:
10 db kifli
1 kg alma
4 tojás
cukor vagy
édesítő
fahéj
citromhéj (elhagyhato)
narancshéj(elhagyhato)
6-7 dl tej
15 dkg dió
egy marék mazsola
5 dkg Rama
vanília
sárgabarack lekvár
egy marék zsemlemorzsa a tepsi szórására
Az Almás máglyarakás elkészítési módja:
Az almákat megpucoljuk, és vékony lapokra felszeleteljük. Belerakjuk egy lábosba a margarint, az almát egy kis reszelt citromhéjat, fahéjat, cukrot vagy édesítőt, és megpároljuk kb. 15 perc alatt.Amíg párolódik, felkarikázzuk a kifliket kb egy cm vastagra. Felmelegítjük a tejet, majd egy kevés narancshéjjal és vanília aromával ossze keverjuk Kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és hozzáöntjuk a narancshéjas tejet, amit ráöntünk a kiflikre. Fogunk egy tepsit, kivajazzuk, és beszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük az áztatott kiflik felét, megkenjük egy kis baracklekvárral, és megszórjuk cukros darált diós mazsolával Erre ráborítjuk a kifli másik felét, majd betakarjuk a megpárolt almaszeletekkel. Betesszük a sütőbe 20 percre, kb. 150 fokon elősütjük. Közben felverjük a tojások fehérjét,4kanal cukorral 20 perc után kivesszük a sütőből a tepsit, és az alma tetejére kenünk még egy kis sárgabaracklekvárt, amire rásimítjuk a felvert cukros fehérjét, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10-15 percre. Addig sütjük, amíg a tojáshab el kezd barnulni. Melegen es hidegen is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anngi, 2012. nov. 10. 19:37
Az almás máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.