Csíkos kifli recept

A Csíkos kifli hozzávalói:
60 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
2,4 dl tej
2 ek cukor
1 cs. vaníliás cukor
8 dkg vaj
1 tojás
2 ek kakaó
Lekenéshez: - 2 ek tej+1 tk cukor


A Csíkos kifli elkészítési módja:
Az élesztőt 1 ek cukorral és kb. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Jól kidagasztjuk és 2 részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadunk még 2 ek kakaót és 1 ek tejet, majd jól összedolgozzuk és cipót formálunk. Megszórjuk mind két cipót (fehéret és barnát is) liszttel, majd egy tiszta konyharuhával letakarjuk és 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután mindkét cipót 3 egyforma részre osztjuk. Kinyújtunk egy fehér meg egy barna cipót, majd a fehérre rárakjuk a barna tésztát és újból kinyújtjuk. Attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk 4-6 egyenlő cikkre vágjuk fel. Mivel a férjem azt mondta, hogy nagyobb kifliket szeretne ezért én csak 4 cikkre osztottam a kinyújtott tésztát és valóban jó nagyok lettek. :) Miután felvágtuk cikkekre, megkenjük mogyorókrémmel vagy bármilyen lekvárral (ki mivel szereti jobban), és a tészta szélesebb részétől feltekerjük, kiflit formálunk és vajazott/sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Én úgy csináltam, hogy a tészta felénél a fehér részre kentem a krémet, majd kívül került a barna színű tészta, a többinél pedig a barna részre kentem a mogyorókrémet, így kívül lett fehér. 15 percet hagytam még pihenni, majd lekentem a cukros tejjel és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. Amikor kivettem a sütőből még egyszer lekentem a cukros tejjel, majd hűlni hagytam.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csíkos kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook