Túrós-aszaltszilvás zabpehelytorta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Túrós-aszaltszilvás zabpehelytorta hozzávalói:
30 dkg zabpehely
tej
víz
50 dkg túró
3 tojás
citromhéj
édesítő
20 dkg aszalt szilva
vanilia aroma /elhagyható/
olaj.
A Túrós-aszaltszilvás zabpehelytorta elkészítési módja:
A zabpelyhet egy lábasba rakom, és annyi vizet és tejet öntök rá felesben, amennyi éppen ellepi. Ízlés szerint édesítőt teszek bele. Gyakran megkeverve addig főzöm, míg egy sűrű, ragadós massza lesz belőle. Olajjal vékonyan kikenek egy nagyobb tortaformát, majd belesimítom a főtt zabpelyhet. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15 percig elősütöm. A túrót egy tálba teszem, hozzákeverem a tojások sárgáját, az édesítőt ízlés szerint, a citrom reszelt héját, az aromát. A tojások fehérjét habbá verem, és azt is a túróba keverem. A masszát ráöntöm az elősütött, meleg alapra, és kirakom a tetejét aszalt szilvával. Visszateszem a sütőbe és addig sütöm, míg a széle pirulni kezd (kb. 30-40 perc). Melegen és hidegen egyaránt finom.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. máj. 20. 19:38
A túrós-aszaltszilvás zabpehelytorta elkészítési módja és hozzávalói.