Sárga túró húsvétra recept
A Sárga túró húsvétra hozzávalói:tojás
cukor
tej
vaníliás cukor
fahéj
A Sárga túró húsvétra elkészítési módja:
10 db tojáshoz 1 l tejet, 10 evőkanál cukrot számolunk. A tojásokat egy fazékba ütjük (teflon vagy nem leragadósba), jól összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, 1/2-1 tasak vaníliás cukrot, ízlés szerint pici fahéjat(elhagyható). Lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a leve tiszta nem lesz és a tojásos massza túrós állagú nem lesz. Tűzről levéve egy vászonkendőbe kötjük, és kb. 1 órát hagyjuk kicsepegni. Ha kihűlt, kibontjuk a kendőt, és ha mindent jól csináltunk, egy szép sárga gombócot kapunk. Megjegyzés: Ez egy nagyon finom húsvéti étel, amit csak az ország keleti részén ismernek. Sonkával és kaláccsal kell enni, isteni finom
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. ápr. 12. 16:27
A sárga túró húsvétra elkészítési módja és hozzávalói.