Fahéjas krémes recept
A Fahéjas krémes hozzávalói:50 dkg leveles tészta
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál rumaroma
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A Fahéjas krémes elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fehéjat és a kakaóport keverjük össze. A leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük meg mindkét felét az összekevert fahéjas kakaóporral. Vágjuk három akkora részre, amilyen méretű tepsiben szeretnénk elkészíteni a krémest. Ha kisebb lapokat sütünk, akkor magasabb lesz a süti. A lapokat sütőpapírral elválasztva tegyük egymásra. A tetején is legyen egy sütőpapír, amire tegyünk egy tepsit, majd süssük 15 percig. Közben készítsük el a krémet. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a habfixálót, a kétféle cukrot, a rumaromát, végül a mascarponét. Miután a lapok kihűltek, laponként tegyük a tepsibe és kenjük közéjük a krémet. A tetejére nem kell krém. Szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd tegyük a hűtőbe, 1-2 órára, amíg összeáll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. máj. 30. 12:04
A fahéjas krémes elkészítési módja és hozzávalói.