Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas krémes recept

Fahéjas krémes recept

A Fahéjas krémes hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál rumaroma
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor


A Fahéjas krémes elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fehéjat és a kakaóport keverjük össze. A leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük meg mindkét felét az összekevert fahéjas kakaóporral. Vágjuk három akkora részre, amilyen méretű tepsiben szeretnénk elkészíteni a krémest. Ha kisebb lapokat sütünk, akkor magasabb lesz a süti. A lapokat sütőpapírral elválasztva tegyük egymásra. A tetején is legyen egy sütőpapír, amire tegyünk egy tepsit, majd süssük 15 percig. Közben készítsük el a krémet. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a habfixálót, a kétféle cukrot, a rumaromát, végül a mascarponét. Miután a lapok kihűltek, laponként tegyük a tepsibe és kenjük közéjük a krémet. A tetejére nem kell krém. Szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd tegyük a hűtőbe, 1-2 órára, amíg összeáll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook