Fahéjas almagombóc recept



2-3 szem fõtt áttört burgonya
4 alma
1 tojás
1 kiskanál õrölt fahéj
só
10-15 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 evõkanál cukor
10 dkg zsemlemorzsa
A Fahéjas almagombóc elkészítési módja:
Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evõkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg annyi liszttel, amennyit felvesz, összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és gyöngyözve forró, enyhén sós vízben kifõzzük. A vajat megforrósítjuk, és a cukorral összekevert zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A leszûrt, lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk.
Fahéjas cukorral meghintve, valamilyen savanykás lekvárral kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. szept. 11. 19:11
A fahéjas almagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.