Esti mese - gyerekek! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Esti mese - gyerekek!
Szia!
A teszveszen vagy a vaterán vannak talán!
Sziasztok!
Nagyon jo cikk volt!
Egy életre szolo éményt kpa az aki ilyen estimeséken,történeteken nö fel.
Az én kisfiam másfél éves lesz és ugyan még hosszabb idöt nem bir nyugton ülni sokáig,szereti a meséket.
A vidám mesék nagyon jo könyv,nekem is megvan.
Ha valaki keresi,az Alexandra könyváruházban lehet kapni 1990.ft-ért.
Tudnátok abban segiteni h diavetitöt hol lehet kapni?
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy Te megkaptad a meséket? Ugyanis Én is kértem még előtted privátban, de azóta sem kaptam semmit!:(
szia!
nekem elküldenéd?
Köszi
tigrincke@gmail.com
Ismered a Vidám mesék cimű mesekönyvet?
Még kislány koromban jelent meg,de kiadták újra.
A lányaim kedvence lett.Vannak benne rövidebb és hosszabb mesék,nagyon aranyosak!
Nem tudom most mennyibe kerül,de érdemes rá beruházni!!:)
Kisfiamat 2-3 éves korában még nem igazán érdekelték a mesekönyvek. Mivel én itthon dolgoztam számítógépen, lejött hozzám és sokkal jobban érdekelte a számítógép. Így a számítógépen kezdtük a meseolvasást. Nagyon sok aranyos képes mesét találtam, amiket érdeklődéssel hallgatott.
Ma már 6 éves, de ritka az a nap amikor meseolvasás nélkül alszik el este. Bármit képes abbahagyni csak hogy meseolvasásra legyen idő.
mondoka...
ovono...
egyszervolt...
ezeket írd be .hu val a végén.
Mi a rövidebb meséknél tartunk.A grimmeket, andersent félretettük(unokahúgunk vigasztalhatatlan volt a bambi után!).
De olyat is szoktam neki venni amiben csak képek vannak, és találunk ki hozzá rövid mesét.Néha már ő is.
Tényleg megelőzi a korát!Az én fiam még tisztán sem beszél,nem hogy verseket mondjon!:DD
Küldjek könyveket?
Fésüs Éva: Békanóta
Békakirály papucsának
elveszett a párja,
nézi erre, nézi arra,
seholse találja.
Kereste a
gyereke,
ebihalak
serege,
egy se lelte,
úgy elnyelte
fekete tó
feneke!
Szalajtották a kis gyíkot,
nézze meg az árkot,
keresték a náderdőben
szitakötő lányok.
Kereste a
gyereke,
ebihalak
serege,
egy se lelte,
úgy elnyelte
fekete tó
feneke!
Nem találják a papucsot
sehol a világon,
ezért ugrál békakirály
ma is mezítlábon!
Kereste a
gyereke,
ebihalak
serege,
egy se lelte,
úgy elnyelte
fekete tó
feneke!
Brekeke !
Köszi a tippet, utána nézek, csak az a baj, hogy külföldön vagyunk és itt semmilyen magyar könyvecskét nem lehet kapni. Azért kellene neten elolvasnom legalább 1-szer, hogy utána elmondhassam neki.
Nagyon sokat olvasok neki, de csak verses könyveink vannak. Már kb 80 apróbb (4 soros) -hosszabb (több versszakos) mondókát tud fejből meg az Öreg néne őzikéjét majdnem teljesen végig, nagyon fogékony és érdeklődő. Megelőzi a korát és igényli a mesemondást és olvasást főleg este lefekvés körül.
Sziasztok!
Az én lányom szereti a tv-t nézni, ha megyünk valahová kocsival, vagy ha apu vigyáz rá, amúgy nem érdekli, kivéve 1-2 sorozat, de hála pont azok, amikből tanulni lehet. Pl: elmo és szezám utca.
A kérdésem: nem sok mesére emlékszem gyerekkoromból, pedig anyáék mindig meséltek, de valahogy kiestek a történetek. Honnan tudnék hozzájutni az igazi mesékhez? Az Andersen mesék még nem nagyon érdeklik a 2 éves manót. Ilyeneket keresnék, mint pl: Piroska, csipkerózsika stb, amit el tudnék mesélni és nem kell a sötétben olvasni hozzá. Könyvesboltban jártam, de ott csak 1 ismerős mese van, sok ismeretlennel 1 könyvben és az is 7-8 ezer. Esetleg neten?
Segítenétek???????????
Nagyon jó a cikk!
Nálunk most aktuális is, 3 éves a kisfiam.
Mikor hazavittük, jöttünk rá, hogy nem a tv-lesz a központ otthon!
Mikor pár hós volt, szinte be se kapcsoltuk, nem szerettem volna ha a képernyőt nézi és nem játszik a csörgőivel.
Aztán később se, egy két reklámnál kifejezetten megijedt.A filmeket meg szigorúan nélküle néztük nézzük éjszaka(sokszor a híradót is!)!
Most már van, hogy bekapcsoljuk este a tv-t.Meg van dvd-lejátszó is.Sok régi mesét kapott(Legkisebb ugrifüles stb.)De az újakat megnézzük, mielőtt vele is leülnénk.És próbáljuk kitalálni az élekorának mi a legjobb.Kábel tv nincs bekötve,csak egy csatorna van-ha zenés műsor ment azt nagyon imádta!De egyedül nem hagyjuk a tv előtt.Ha valaki
jön hozzánk,kikapcsolom a tv-t,hogy egymásra is figyeljünk.
Nagyon rossz, amikor elmegyünk valahová, és akár 2-3 tv is megy egyszerre a lakásban.Néha leülünk számítógépezni a kisfiammal, de oda is azért mert a mamáékkal
tudunk beszélni és látjuk is őket.
Szülinapjára diavetítőt szeretnék,én gyerekkoromban imádtam.Mivel engem se engedtek nagyon tv-ni,híradó például tiltott volt(néha meglestem), meg a filmek is.Bár azokhoz képest a
mai rajzfilmek sorozatok nagyon távol állnak(sokkal durvábbak, még a mesecsatornák is!).A lényeg, hogy még jó ideig nem lesz kábel itthon és gyerekemmel együtt nézem a tv-t ha mégis bekapcsoljuk.
További ajánlott fórumok:
- Normális az, hogy az óvónő ennyire nem foglalkozik a gyerekek testi épségével?
- Testi fenyítés gyerekeknél
- Mi a véleményed arról, ha válás után az apai nagymama a gyerekek előtt festi ki az anya fotóját, azt nevetségessé téve?
- Hogyan szoktattad le a gyerekeket az esti ivásról?
- Gyerekek esti lefektetéséről
- Lazy Town mesét szerető gyerekek szüleit várom ide