Hogyan szoktattad le a gyerekeket az esti ivásról? (beszélgetés)
Nekem a kicsinek 1,5 korában kezdett romlani a foga.Most 6 éves 2 fent fel van fúrva neki,vagy 4-5 tömve van neki.Soha nem cumizott igaz cumis üvegből ivott,de nem hiszem,hogy ez volt a gond.A 16 éves lányom 3 évesen még ivott cumis üvegböl és 6 éves koráig cumizott semmi baja nem volt a fogának.Szerintem ez inkább genetika.Ha szomjas akkor meg adj inni neki,nekem is olyan 1 évesek voltak a lányok mikor a védönő azt mondta,hogy éjjel ne adjak már inni nekik mert nem kell,de szomjasak voltak csak ugy aludtak vissza ha ittak.Most már jó ideje a kicsi miután oviba került alig iszik ugy kell mondanom neki,hogy igyon már.
Inkább menj lottóközösséget alakítani, ne itt fikázd a tagokat. Te kis ötöske.
A kockasajtnak miért muszáj lemennie?
Jó nagy zsírbomba, másra nem jó. A sajt-tartalma is csak 37%.
A tej (sajttal) kiváloi táptalaja a baktériumoknak. Aztán egész éjjel ott erjed a szájban, a bacik meg rontják a fogakat.
Este, fogmosás után már semmi, csak víz!
Igazad van! Végülis tökmindegy annak a fognak. Ugyanis ha nem használja ugyanúgy elromlik, mint a cukortól.
Naná. A víz nem annyira finom, nem fogy belőle két palack. Főleg ha nappal kap inni eleget. Józan paraszti ésszel.
Én pl. semmilyen turmixot nem iszok.
Nem is egészséges a ch-t olyan apróra felbontani, hogy gyors felszívódású legyen. Minél finomabb szemcséjű, annál inkább. Gyümölcscukor is ch.
Felnőtteknek is van foga, mégis mennyi turmixot megisznak? Miért a banánturmix, ha van foga. Szóval gondolkodásból neked is "1"-es!
Bocsi, de többet néztem ki belőled. Nem baracklé, ami cukros, hanem tej. Vagy egyen szilárdat, de vacsora időben és ne éjjel még terhelni a gyomrád 2 üveg lével.
Tudod, mikor az anyukák a kényelmesebb utat válasszák, az nem jó. Nem biztos, hogy a tömény kockasajtot megeszi, de tejbe turmixolva könnyen lemegy. Olvasd más el még 3 x, hogy megértsd: "Ez már másfél éve így van,hogy éjszaka megiszik 2 cumisüveggel is." Miért kell éjszaka???
De miért kell éjszaka "lafatyolni". Ez maga a borzalom egy gyereknek. Lásd: fórumindító: (Ez már másfél éve így van,hogy éjszaka megiszik 2 cumisüveggel is.)
Ne nekem írd kedves, hanem a fórumindítónak!
"...Ez már másfél éve így van,hogy éjszaka megiszik 2 cumisüveggel is...." Engem is zavar.
Este rendes vacsora, utána fogmosás. Utána pedig csak víz.
A baracklé cukros, savas, szépen lemarja a fogzománcot. Szóval fogmosás után már semmit a vízen kívül.
Ami jól rátapad a fogacskáíra, aztán rohasztja őket szépen tovább.
A 3 éves igyon vizet. Este is. Pohárból. Éjszaka pedig alvás.
Ja, és vacsorázzon. Akkor nem ébred fel éjjel, nem kell a gyümölcslé.
Anyám nem járt sikerrel, felnőttként is iszom este.
Ugyanerre jutottam.
Náluk volt alap élelmiszer a kockasajt. :D
3 évesnek cumisüveg? Na ezt kellene elhagyni..
Sikerboxnak volt a kockasajt turmix mániája 🙄
Este már nem etetem.Csak az innivalót kéri.
Csalánosnak vajon van gyereke?
3 éves gyerekről van szó. Van foga minek a turmix?
A baracklébe turmixolja bele a kockasajtot? Ez finom lesz!
3 éves gyereknek add a kezébe a kockasajtot ha éhes. Mi a francnak cumisüvegbe turmixolni? Amúgy szó sem volt éjszakai etetésről vagy éhségről.
Gondolom a laktató vacsorája után lafatyol 2 üveg iszit...
Éjszakai kajáról szó sem volt.
Egy 3 éves gyereknek éjszaka nem kell ennie. Gondolom vacsora után fekszik le, így nem lehet éhes, hogy éjjel ennie kelljen.
További ajánlott fórumok: