Normális az, hogy az óvónő ennyire nem foglalkozik a gyerekek testi épségével? (beszélgetés)
ezt most nem mondod komolyan!
az eszem megáll,
Hat lanyok nalam most telt be a pohar...a ferjrm ment ma a gyerekert en most is dolgozom...mrgserult az ujja,nem komoly...de azt mondta a kisfiam (aki 3 evesen kezdett beszelni igazan,szoval nem tud meg hazudni...)azt mondta az ovoneni nem mondhatom el anyanak mi tortent vagy ha elmondod azt kell mondani h a kosartol...
Hetfon ovodavezeto...felrobbanok...hazudni tanitjak a gyerekem!!!!!?????
Apa erre mta, hgy nyugi, bizti, aszitte'romlott...
En csakis a kisfiam kedveert fogom vissza magam es nem konfrontalodom, de az ilyenek azert verik a biztositekot.
Plusz, meselte Nimrod, hgy Monika neni huzza a fulet, amikor rosszalkodik.
Sajnos, emlexem, hgy nekem Julika neni huzta iskokaban es az a fulem nagyobb is, el is all -a bal esett neki kezre.
Nem szeretnem, ha emiatt lenne pl.lapat fule gyerekemnek.
Egy tanitono baratnom anyukaja beteg gyerekeket tanit,neki is meseltem mar ezekrol, szte sem elfogadott.
Ilyenkor mi lenne a megfelelo lepes?
Kinek jelezzem?
Szeretett a gyerkoc oviba jarni, de minden este sir, hgy hadd legyen ebed utanos.
Hja :) en sem ugy gondoltam, hgy az ovoneniknek az. Csak latom ugye a hozzaallas beli kulonbseget a gyerkocom iranyaba. Valszeg, az en pofamat nem birja (szive joga) csak ne a gyerkocre vetitseki-tudjon elvonatkoztatni.
Szolt pl.hgy csomagoljunk reggelit, mert allandoan ehes a kisfiam.
Erre meseli, hgy ma az ovoneni kidibta a kukaba a virslis parnajat ugy,ahgy volt. Hiaba mta, hgy majd hazahozza akkor a kutyanak.
ha 5-ig van nyitva az ovi addig tökmindegy mikor mész érte,még akkor is ha öt előtt 2-perccel érsz oda ,
hogy hol dolgozol ahhoz sincs semmi köze,
az ügyelet meg azért van ,hogy aki nem tudja megoldani másképp,annak legyen lehetősége vinni a gyereket,
de minden ovoda,és minden ovónő más,ezeket neked kell megharcolni,és ha neked van igazad ,bátran mond ki ami nyomja a szived
A vége? Hát keserves. A nyári oviszünet után még visszakerült a kislány, de már foglalkoztak vele. Tulajdonképpen ő már iskoláskorú lett volna, de testileg is kisebb, fejletlenebb volt, nemcsak szellemileg, beszélni sem tudott rendesen - ezért hitték a gyerekek, hogy ő még "kis buta, kicsike" - ez az óvónők hibája volt szerintem.
Persze, bizonyos szempontból érthető, hogy a pedagógusok összefogtak a kolléga érdekében (nem kellett naponta buszozni a gyerekkel a városba, biztosított volt a felügyelete, stb.) de a végtelenségig nyilván nem csinálhatták! és semmiképpen sem a többi gyerek rovására.
Végül csak szükség volt a speciális elhelyezésre, kisebb-nagyobb megszakításokkal otthonban helyezték el szegényt. Most 42 éves, anyukája időről időre hazahozza, ketten maradtak. (Az apuka meghalt már, a másik gyerek (testvére) saját családdal külön él.)
Koszi ari vagy..hat azert gondolkodom igy mert az elet se ilyen aztan tul nagy lesz a pofon...
Igen abszolut megertelek es tok jogos a serelmed...sok olyan gyerek van,sajnos ma egyre tobb:viselkedes zavaros,hipetaktiv...nem lehet oket integralni csak a "sablongyerekek"hatranyara...sajnalom oket,de a sajatomat amikor bantjak ot az ilyenek jobban.en is ugy erzem kezelhetelen a helyzet es a legrosszabb h en is felek h a gyerekem latja karat...nalunk is van legalsbb 3 prob fiu.az egyik anyukaja a 2 utcaval lentebbikbe konyhas nem ertem miert nem oda jar.kb mindennap az o fiarol szol...tnap pont kijott h mrgmutassa mit rajzolt mondom neki nagyin szep,de jol viseljedjel,ne verekedj...mire a kisfiz:ezt h erted?en ugy h ne bants senkit.erre a kisfiu:honnan tudsz te errol?mondom en mindent tudok..ugyh rendes legyel....:)hozzateszem ez a kisfiu ugy ravagta a gyerekrm kormere az epitokockat h 3.honapja no le...meg a bore is szin fekete volt alatta...az nem kicsit fajhatott szovl nem egy karcolast teszek szova...minden tisztelezem azoke az ovoneke akik ezeket a gyerekeket terelgetik de nem tudok megbekelni en se h kis terroristak vannak...jol tetted h szoltal...bar nehez lehetett...igen mi lett a vege?
Szerintem ez nagyon szép tőletek - tényleg nagyon szimpatikus hozzáállás!
(Már nagyon régi történet: a lányom volt kisóvodás, amolyan csendes kis szemlélődő volt mindig. Olyan "furcsa" kék folt volt a kis karján, kérdeztem, hogy mi történt, hová ütötte be? Kiderült, hogy sehová, de az egyik kislány mindenkit durván csipkedett, a hosszú hajúaknak a haját tekergette és úgy húzta-rángatta! Mondtam neki, hogy ne hagyja magát, és szóljon az óvónéninek, ha durva a másik gyerek. Azt mondta szegénykém, hogy nem lehet, mert az óvónéni azt mondta, hogy a Bogi beteg, és ő még kicsike is (!) a többiekhez képest, nem szabad őt "visszabántani", ő ilyen!!!
Iszonyúan felbőszültem, körbeérdeklődtem, és kiderült, hogy "tűrni kell" a beteg kislány gonoszságait (persze, nem volt gonosz, de tényleg súlyos beteg volt, nem lett volna szabad a sima oviba vinni őt, tehát tényleg nem az ő hibája volt).
Ez egy falusi ovi, mindenki ismer mindenkit, a beteg kislány anyukája a helyi iskolában tanított, tehát ő maga is pedagógus volt. Ebből adódott, hogy a szintén helyből származó óvónénik és dadusok is a többi gyereket intették!!! a szülők pedig csak egymás között hőbörögtek. Én szóltam. Nem durván, nem gorombán, és javasoltam, hogy ha a tanító néni - érthető módon - próbál egészséges gyerekek között társaságot és felügyeletet keresni, akkor valaki igenis hogy figyelje AZT AZ EGY gyereket, ha kell, foglalkozzon vele egyvalaki (ha már egy ilyen kis közösségben ezt elfogadják a szülők), ne a többit terrorizálja és ne a többiek szenvedjenek miatta.
Na, ki volt a rosszlány?! Igen, én. :-((( Becsületére váljon az akkori óvodai személyzetnek, hogy a mi gyerekünket ennek ellenére nem kezelték hátrányára. Mondjuk jött a nyári szünet is, az óvónénik és a dadusok közül akikkel találkoztunk, mindegyik hálálkodott, hogy végre valaki szóvá tette ezt a lehetetlen helyzetet, és mind kiderült, a szülők is egyetértettek - ezt mind a háttérben folyt, nem nyilvánosan, mert a családot és az anyukát nem akarták megsérteni.
Egyébként nálunk voltak,,,,háztáji gyerekek,,,,és vigyáztunk ne legyen kivételezés,ha rosszat csináltak ők sem úsztak meg szó nélkül,
Az enyémek is odajártak
Koszonom a valaszod,kivancsi vtam egy szakember velemenyere.megmondom oszinten a ferjem mar mondta vigyuk at mashova,kerdeutuk a sogornom o is azt mondta ok se kiserik ki,csak a nagyon kicsiket,ujjakat,problemasakat...szoval azert is erdekelt mas velrmenye,hogy akkor ebbe pl. Bele kell torodni?a vezeto ovonore mi is gondoltunk,de nem merek szolni,felek a gyerekemen csapodik le...
Amugy a ped aszz.es a dajka neni munkajaval elegedett vagyok es az egyik ovonon is latom hajlik a kommunikaciora,szoval az tulzas lenne allitani,hogy minden rossz..de az ilyen esetek megmetelyezik a tobbi jot....
Pl.ugy erzem annyira onallosag partiak,hogy az neha nem a gyerek fejlodeset szolgalja,hanem az o kenyelmuket.a kisfiam szupi cipot hirdhat,csak es kizarolag...eleg csunxa a laba...tobbx lattam a laban kacsalab a benti szandit(merth legalabb mar egyedul felveszi)...turelmet gyakiroltam,nem tettem szova elsore,de mikir 5-6x igy lattam szova tettem es mondatam h legyen kedvrs...mert nemcsak h balesetveszelyes,hanem ez az o labanak kifejezettem art.igaz ami igaz azota egyszer sem fordult elo h kscsalab lett vna...szoval latok vmi igyekezetet,ez is az igazsaghiz tartozik.vagy pl egy masik csoportos anyuka mondta h delbe haza vitte a gyereket es elkesett,a kisfianak h a tobbi alvo gyereket se zavarja meg o se unatkozzon addig kint a folyoson az epp raero ovoneni meset olvasott neki.nagyon kedves grsztus,mondta az anyuka h nagyon meglepidott es jol esett neki...ez is uez az ovi...szoval nem mindegy ki hogy all a gyerekekhez es csak az menne ilyen palyara aki odavalo
Vannak durva dolgok pró és kontra
De nekünk a vezető óvónő a fejünket vette volna az ilyen dolgok miatt
Ja azt elfelejtettem megirni,h igen tudtak h nem tud oltozni,a korabol adodoan is meg latszik is a gyerekem habitusan is...egyreszt ugye fiu,lassu tipus,ertelmes,nagyon szofogado,lelkis kisgyerek de lassu..kesobb tanult meg dolgokat(pl.jarni,beszelbi,de viszont tisztan beszel,szinte hiba nelkul...jo munkahoz ido kell:))
Es ennek ellenere se segitettek...mindig probalok max. Tisztelettel beszelni veluk...
Ujsbb felvonasa is van a wc storinak:
Most osszel kint vtak az udvaron es a gyerekem szolt h pisilni kell..beengedtek EGYEDUL...
Kicsit vicces lesz:a kisfiam eltevedt utkozben v erezte nem er mar be es a kiscsoportosok homokozojaba belepisilt:)kiakadva meselte az ovoneni..pironkodva elnezest kertem,megigertem megtanitom h az oviban nem szabad a krttbe pisilni...olyan szofogado h azota itthon is megkerdezte es mondta h inkabb bemegy:)
Szoval ez se tortenik meg ha bekiserik..igaz azota letudja mar tolni a teli cuccait is de az udvar messzi reszen vannak tenyleg EGYEDUL kell kalimpalni az epuletben egy 4 evrsnek?
Nem biztonsagos szerintem...
nem,nem normális,egy ilyen kicsi gyereket nem engedünk ki egyedül a mosdóba,
főleg nem,ha tudják ,hogy még nem tud úgy öltözni,hogy gyorsan menjen a dolog,
nyugodtan szóljál érte,mert ez nem olyan dolog,hogy szaladgálnak ,elesnek,vagy éppen verekszenek,
ha nem ér rá szóljon valakinek aki kikiséri,és segit
További ajánlott fórumok:
- Van-e olyan OKJ-s képzés, ami csecsemőkkel vagy gyerekekkel foglalkozik és államilag támogatott?
- Hasi ultrahangos orvost tud valaki Budapesten, aki gyerekekkel foglalkozik?
- Olyan dél-pesti óvodát vagy általános iskolát keresek, ahol van a gyerekeknek dráma foglalkozásuk/órájuk. Tudnátok ilyeneket ajánlani?
- Debrecen vagy környékén van olyan iskola, ahol hiperkatív gyerekekkel is foglalkoznak?
- Tudtok jó homeopátiás orvost ajánlani Bács-Kiskun v. Csongrád megyében, aki gyerekekkel foglalkozik? Tapasztalatok ételallergia kezelésében?
- Alapos bőrgyógyászt ajánlanál Budapesten, aki lehetőség szerint gyerekekkel is foglalkozik?