Erős migrénes fejfájás enyhítésére kinek milyen bevált módszere van? (tudásbázis)
28 évig szenvedtem a migréntől:látászavarral kezdődő,ha ez elmúlt nagyon erős fejfájás,hányás,szájzsibbadás,beszédzavar stb.
Aki ezt átéli,tudja ez a migrén.
Orvosok nem segítettek semmit,de ilyenkor ki megy egyáltalán valamerre is.Az évek során a quarelin segített,de fontos volt,hogy a látászavarkor egyből bevegyem,ha szerencsém volt meg is találtam,és a fejfájás kezdetén még egy szem a gyógyszerből.
Kutattam az okokat,és arra jutottam hogy a mesterséges édesítőszerek nálam bíztosan kiváltók,kidobtam ami volt, és soha semmi amiben találhatóak.Rábukkantam még egy olyanra is,hogy cink hiány is kiválthatja ezt a fajta fejfájást.
Egyszóval amióta nem szedek gyógyszereket,és a vitaminok és társai fontosak lettek nekem,nincs migrénem 3 éve.Általános iskolás koromban kezdődőtt,és túl sokára jöttem rá,hogy ha a szükséges dolgok hiányoznak,akkor jelez a szervezet.
Megérzem a frontokat most is,de ez a pici fejfájás kávéval kivédhető,és semmit nem veszek be rá.
Szia!
Van egy relpax nevű gyógyszer,ideggyógyász írhatja fel.Hatni fog!!!!
Szia!
Próbáld ki a SÍNOL nevű spray-t. Természetes kivonatokból van. Annyi a titka, legalább is az én, és a húgom esetében is, hogy még a migrén kezdetén kell befújni az orrba, és akkor hatásos.
Nekem mindig a táskámban lapul, készen a bevetésre. Ha netán az első fújások után fél vagy egy órával csak kicsit csökkenti, akkor újra fújjál az orrodba.
Hátha...
Remélem beválik! :)
Hali:
Czuczy
Igazad van, orvoshoz kell menni, de a fejfájás oka ezeregyféle lehet, így az orvos is csak kísérletezni tud velünk. De kaptam már orvostól olyan tanácsot is, hogy TANULJAK MEG A FEJFÁJÁSOMMAL EGYÜTT ÉLNI.
Köszi, neki még biztosan nem volt migrénje, mint ahogy annak sem, aki 2 pohár vízzel gondolja elmulasztani:)
Nálam a roham alatt van fény szag és zajérzékenység. Kénytelen vagyok füldugót használni mert még a mosogatással járó edényzörgést sem bírnám elviselni. A szagok pedig meg is szoktak hánytatni. Igaz van h anélkül is hányok de legalább utána elmúlik az egész. Régen Daedalont szedtem és volt, hogy a fejfájás is elmúlt tőle.
Kiváltó tényező még az éhezés(stressz a szervezet számára) Ha egy étkezést kihagyok és korog a gyomrom másnapra borítékolt a fejfájás..
Nekem nagyon részletes listám volt, hogy mit ehetek, mit nem ehetek. Ezt a kórházi kezelések után kaptam legutoljára. A doki már biztos unta, hogy félájultan visznek hozzá, ezért mélyebben elkezdett kutakodni, hogy mitől lehet nálam. Meg is találta valószínűleg. Nem csak az étkezésemre figyelek, hanem tornázom is, ami a vér áramlását megmozgatja a fejben.
Havonta egy-egy heteket félkómában feküdtem a migréntől. Nem csak dumálok ám, és osztom az észt, hanem végig szenvedtem vagy 10 éven keresztül.
A kiváltó tényezők egyediek, tehát mindenkinél más! Nálam pl a zacskós leves szinte mindig rohamot okoz a csokitól viszont semmi bajom.
Ki kell tapasztalni, hogy ki mire érzékeny illetve mire nem és hogy meddig mehet el roham nélkül. (mik a határok)
További ajánlott fórumok:
- Ki mit szed migrénes fejfájásra, és meddig tart nála?
- A gyerekkorom óta fennálló migrénes fejfájás és az allergia
- Mit ajanlatok, eros migrenes fejfajasra?
- Migrénes fejfájásra van valami jó kezelés?{Már a donalgin sem használ..}
- Borzalmasan fáj a fejem! Hatékony módszerek az enyhítésére? (mukahelyen vagyok)
- Migrénes fejfájásra botox?