Ki mit szed migrénes fejfájásra, és meddig tart nála? (tudásbázis)
Szia! Nekem is normális volt csak göbös.
Nekem is fájt azelőtt is,de most mintha többet fájna.De lehet a változó kor is.Én csak azért vagyok elkeseredve,mert a ugye most már életem végéig kell szedni a hormont.De hát ez van.
Szép napot!
Szia! Nem hízott egyáltalán, sőt. Mondjuk ő egyébként is vékony alkat (pedig normálisan eszik), de ha stresszes, még fogy is. Pedig elég régóta, 1-2 éve szedi folymatosan.
Lehet, családi vonás, mert én meg szteroid mellett szinte csontsoványra fogytam anno. :-)
Jó reggelt!Azt mondták nincs front,de olyan fejfájásom van,hogy alig bírom mozgatni a fejem.
Szép napot!
Szia!És nem hízott tőle?Nekem is felírták a fejfájás ambulancián,de nem mertem szedni,mert rá van írva a hízás.
Elég ha a pajzsmirigy tablettától hízok,nem akartam még ettől is.
Saridon:250mg paracetamol
150mg propifenazon
50mg koffein
Béres Trinell:500mg paracetamol
300mg propifenazon
75mg koffein
A Béres sokkal erősebb ezért hat jobban,de ugyanezért több a mellékhatása is.
Igen, terhesség alatt elég sokan mondják, hogy elmúlik a fejfájás.Nekem 3-4 hónapos terhesen volt egy 2 napos rohamom és utána csak szülés után jött elő. De jó is volt, se menzesz, se fejfájás...
Tegnap kint szánkóztunk a jó levegőn este,csírája sem volt fejfájásnak, hazaértünk és 10 perc alatt olyan fejfájásom lett, hogy szinte nem is emlékszek semmire.Lefeküdtem, nem vettem be semmit mert éreztem, hogy már tökmindegy, most úgy ébredtem, hogy már nem fáj a fejem.
2 éve úgy döntöttem megpróbálkozom alternatív gyógymódokkal. Azóta szerencsére alig van ilyen gondom. Arra a néhány alkalomra Béres Trinell Pro fájdalomcsillapítót szedek, ez az egy ami ilyenkor használ. Ha nagyon durva a helyzet egy Daedalont is bekapok mellé.
Egy feltétele, hogy időben kell bevenni rögtön amikor érzed, hogy elkezdett fájni mert minden további órával csökken a hatása.
Akinek sürünk van migrénes fejfájása (havi 2 alkalomnál többször) abban az esetben a gyógyszeres megelözés is szóba jöhet. Ebben az esetben állandóan gyógyszert kell szedni de ez csökkenti a rohamok gyakoriságát. Egy fejfájás ambulancián ezt érdemes megkérdezni.
Megelözésre az úgynevezett béta-blokkolókat alkalmazzák (propranolol, metoprolol, atenolol).
A migrénes roham kezelésére az úgynevezett triptánok a legalkalmasabbak (sumatriptan, rizatriptan, eletriptan stb).
Egy fejfájásnapló vezetése sok mindenre fényt deríthet. Pl, hogy föleg mi váltja ki és hogy valóban migrénröl van-e szó vagy csak fejfájásról.
Olyan fejfájásra ébredtem ma!
Miért van az, hogy egy nyugodt, átaludt éjszaka után így kell ébredni...
Akik hánynak, azoknak azt tudom tanácsolni, hogy figyeljék meg, mit ettek/ittak aznap.
Ugyanis én kb 5 évvel ezelőttig rengeteg tejet ittam, és majdnem minden migrénem hányásos volt. Azóta nem ittam tejet, és egyszer se hánytam (hányingerem az volt, de hányás szerencsére nem).
Szóval próbáljátok megfigyelni, mi lehet az az élelmiszer, amit nem bírtok, mert nálam sokszor az étkezés okozza a migrént.
Én úgy gondolom, hogy a hányinger, hányás, zsibbadás, hang- és fényérzékenység, erős fejfájás (kinek hol, mert ugye ennek is több fajtája van), egyéb - egyedileg esetleg eltérő - kísérő tünetek, sokszor napokig elnyúló fájdalmak valószínűleg migrénre utalhatnak. (Mondjuk nekem tuti, már bebizonyosodott.)
Nálam a bal homloklebenynél van a bibi, ez okozza. (EEG). :)
Sziasztok!
Nagyon fontos, hogy utánanézzetek, hogy migrénetek van, vagy fejfájásotok, a kettő egyáltalán nem ugyanaz, és 10-ből 8 ember egynek veszi őket.
Mindkettő másfajta kezelést igényel.
A migrénre a relpax szerintem a leghatásosabb,bár a kísérő tüneteket(látászavar, zsibbadás....) az sem tudja megszünetetni, de a fejfájást segít kivédeni.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség legelején mit lehet szedni fejfájásra?
- Mit ajanlatok, eros migrenes fejfajasra?
- Migrénes fejfájásra van valami jó kezelés?{Már a donalgin sem használ..}
- Migrénes fejfájásra botox?
- Menstruáció alatt jelentkező migrénes fejfájásra tud valaki valami jó pirulát?
- Terhesség alatti migrénes fejfájásra mit szedhetek, vagy mi enyhítene rajta? Elviselhetetlen!