Terhesség legelején mit lehet szedni fejfájásra? (tudásbázis kérdés)
szia dárga
semmit, lazits
a fájdalom amit érzel, szorongás, stressz, félelem következménye, lazits, meditálj,
fejleszd magad József krt 26-ban találsz irodalmat.... fedezd fel magad
sok sikert, és egészséget MAri
Szia!
Nekem a terhesség 12. hetéig volt erős fejfájásom, én csak grapefruit levet ittam a szülésznő tanácsára, mert az fájdalomcsillapító hatású. Nekem bejött. Így nem szedtem semmi gyógyszert sem. Érdemes kipróbálni.
Én akkor még marokszámra kajáltam a Frontint és a hasonsó nyugtatókat a pánikrohamjaimra... nem tudtam, hogy terhes vagyok...
Aztán nem lett semmi, hálisten...
Én nem is mondtam, hogy javasolta.
Csak általában félni szoktak, - pláne első babával - gyógyszert bevenni. Pedig általában azért ez nem annyira éles, mint amekkora palávert vernek körülötte, már legalábbis az 1-2 algopyrin szintig. Persze vigyázni mindig kell... a terhességnél meg mindig bármi lehet...
:)
Azt senki sem javasolta neki, hogy addig ne vegyen be gyógyszert, míg a migréntől sugárban ki nem hányta az előző napot is...
Szia!
Szerintem elsősorban egy orvost, vagy az orvosodat kérdezd. Minden, amit itt írunk, csak kacsa...
De azért leírom tapasztalataimat ezzel kapcsolatban:
Súlyosan migrénes vagyok, ezért már az első terhességemnél utána kellett kérdezzek a dolgoknak.
Először is mindenki azt mondta, hogy minden gyógyszernek lehetnek nem kívánt hatásai, de ezek általában nagyon ritkák...
Komoly fejfájásnál engedték, hogy bevegyem a Quarelint. Nekem csak ez segített. Terhességem alatt (az elején is) kb. 4-5 ször vettem be. Még kb. 2-3szor Cataflamot. Ezek nem kifejezetten javasoltak, nem cukorkaként szedhetőek, de egy nagy roham meg még rosszabb lett volna.
Szóval szerintem meg a végtelenségig nem szabad húzni. Egy komolyabb rosszullétnek előbb vetélés a vége, mint egy-két csillapítónak, persze az orvos tudtával.
Azután a 3. terhességemnél sokat görcsölt a hasam, és voltam lázas is. Algopyrint azt mindig engedtek szedni, írtak is föl. A görcsökre azt mondták, hogy mindenképpen meg kell szüntetni. Így volt, hogy az algopyrint meg nospát is kellett bevennem, volt, hogy nem is egyet. Ezek mellett folyamatosan szedtem a Salbutamolt...
És született három teljesen egészséges gyerekem. Perze ez nyilván nem az én nagyszerűségemnek, hanem a Jóistennek köszönhető.
Itt Ausztriában csak Mexalent tanácsolnak terhesség és szoptatás alatt. Ez egyébként paracetamolos, olyan, mint otthon a Panadol.
De van ismerősöm, aki Quarelint szedett terhesség alatt.
Egyébként az legbiztosabb, ha nem veszel be gyógyszert, amíg csak bírod. Helyette sok folyadék (én sem hittem, de tényleg segít, még a migrénen is, ha nagyon az elején elkapod), pihenés, friss levegő.
paramax
fájdalom és lázcsillapító, kifejezetten ezt ajánlották anno patikában!
Tudom nem ez volt a kérdés, de mi van ha valakinek migrénes fejfájása van?
Az mit tud csinálni terhesség alatt?
panadol
de szerintem is ha nem muszály, akkor ne vegyél be, csak ha már nem bírod tovább
És aki nem is tudja?!
Én a 7. hétben jöttem rá, addig tablettát szedtem nap mint nap...
A doki azt mondta azonnal hagyjam abba, de ebből még nincs baj.
A fiam azóta 3 éves, és makk egészséges.
Jó, lehet ő a fehér holló, és tényleg nagy baj is lehetett volna abból, hogy nem tudtuk és szedtem..
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Szeretnék a terhesség előtt méregteleníteni, és természetes alapú vitaminokat szedni. Ki mit próbált ki? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
- Betaloc-ot lehet szedni terhesség alatt?
- Terhesség alatt Aspirin 500-t szedni fejfájásra, megfázásra (középső trimesztertől)?
- Nektek fájt a melletek a terhesség legelején? Illetve mikor kezdett el fájni?
- Terhesség alatti migrénes fejfájásra mit szedhetek, vagy mi enyhítene rajta? Elviselhetetlen!