Érhet a későbbiek során hátrány, ha nem vagyok magán-nyugdíjpénztár tagja? (tudásbázis)
Nem nem azért buktam. Értek ám hozzá!!!
A válság alatt, azaz a 2008-as évet zártam ilyen veszteséggel.
Nem csak azt kell ám nézni, hogy milyen hozamról tájékoztatják az ügyfeleket, mert aszerint perszehogy nem buktam, de tudom mennyi volt az egyenlegem 2008. január 1-én, és ahhoz képest évvégén ennyivel kevesebb.
Az, hogy SZJA-t és EHO-t fizettem az nem bukás, hanem egy fizetési kötelezettség. Ami nem jó, de ez van. A pénzre szükségem volt, így nem volt kérdéses, hogy megszűnik e.
:)
Aranyos vagy. Én nem akarlak meggyőzni. Csak leírtam a véleményemet. A helyzet az, hogy én egyáltalán nem bízom az államban.
Igen, ezért nagyon fontos, hogy melyik pénztárnak vagy a tagja.Én ezt folyamatosan követem, mert igenis az én pénzemről van szó! (Mint ahogyan biztosan Te is megnézed a boltban, hoyg ne a legdrágább sajtot vedd meg mondjuk.) Szóval ha 2008-ban jó pénztárban volt valaki, az is tudott plusszal zárni.
A másik, ami szerintem fontos, hogy azt is nézzük meg, hogy mennyi a működési költségük. Mert van olyan pénztár, amelyiknek az átlagos költség helyett csak a fele a költség. (5% helyett 2%)
Na ez pl. nem mindegy hosszú távon.
A tavalyi évben nem buktak a pénztárak. 2008-ban buktak, de akkor is volt olyan pénztár, aki plusszal zárt. (Ha akarod, a PSZÁF honlapján nyugodtan nézz utána.)
Nem szeretem, mikor valaki ilyen légből kapott rémhíreket terjeszt.
Az tényleg fontos, hogy az ember mindig figyelje, melyik a legjobb pénztár, és ott legyen. De én is azzal értek egyet, hogy itt legalább amit beteszek, az kamatozik. Az államnál nem. És gőzöd sincs, hogy amit az államnak befizetsz, az mennyi... (Vagy hogy mikor lesz belőle mondjuk kormányzati VW Passat például...) <- Jó, tudom, hoyg ez egy kicsit erős volt így, de azért így írtam, hogy lásd, hogy mire gondoltam.
A lényeg az, hogy a pénztár legalább követhető.
ez hülyeség,dr ne haragudj! nekem már sok pénzem van és tudom mennyi! a tied mennyi??
az állam amit befizetsz rögtön ki is fizeti
Ha valaki nem nyugdíjpénztár tagja csak nyerhet rajta.
Bele kell gondolni és számolni kell egy kicsit és akkor felsem merűl a kérdés.
Pénztárak müködési költséglént a befeiezett tagdíj
4,5% levonja. A maradékot állítólag befekzeti.
Tavalyi lévben a veszteség 26-32 % volt.Pénztártól függően. Legtöbb esetben a tag azt sem kapja vissza amit befizetett.
Igen, van önkéntes és van magánnyugdij pénztár.
A magánba megy a fizetésed 8,5 %-a,
Az önkéntesbe pedig annyit fizet, amennyit akarsz. Ez cafetéria része is szokott lenni.
Az önkéntes nyugdij pénztár tagság a 10 év várakozási idő lejárata után megszüntethető. Én ezt tettem, mert nagyon sokat buktam rajta. 250 ezret.
A megszüntetésnél megkaptam a 10 éves hozamot, a tőke után 17% SZJA-t fizettem és 27% EHO-t.
A magány nyugdijon pedig 400 ezret buktam. Ha az államnál van legalább nem tudom.
1. Amennyiben csődbe megy egy pénztár, akkor is (különböző biztosítások miatt) a pénzünket kifizetik.
2. az állam adóssága jelenleg 1200 MILLIÁRD (!!!!) Ft. A pénztárak meg nyereségesek.
3. Államcsőd is létezik. Ilyenkor mi lesz a pénzünkkel? (Ilyenkor nincs biztosítás, stb.)
Amit befizetsz a pénztárba, annak legalább van valamennyi hozama. z államnál semmi. DE! Én azt mondom, hogy nem ez a legjobb dolog, csupán annyit, hogy ez legalább örökölhető, és nyomon követhető.
Látod én meg pont nem bízom benne, hogy jobban járok, ha a magánnyugdíjnál maradok. Nincs rá semmi garancia, mi van, ha holnapután egyszerűen csődöt jelentenek, és eltűnnek a pénzekkel?
Teljesen tanácstalan vagyok, abszolút nem tiszta ez a helyzet!
Én mondjuk 34 éves vagyok, 98-óta fizetem a magánnyugdíjat. 65 éves koromban esetleg nyugdíjba megyek, addíg befizetek pl. 10 millió forintot. Hogy fogják kiszámolni, hogy én abbó mennyit kapok havonta. És ha 120 évig élek, és elfogy a pénz? Többet nem adnak vissza, mint amit befizettem, az tuti ...
További ajánlott fórumok:
- Tényleg le kell vágnom a majdnem féléves babám amúgy nagyon szép haját, hogy a későbbiekben majd még dúsabb legyen?
- Szerinted van jelentősége a későbbiekben annak, ahogyan indul egy kapcsolat?
- Nőgyógyászati küret még nem szült nőknél, előtágítás nélkül okozhat gondot a későbbiekben?
- Megmarad a göndörség a kislányom hajában a későbbiekben is?
- 9 hetes terhes vagyok és van egy cisztám a bal petefészkemben . Jelenthet ez veszélyt a babára vagy mamára a későbbiekben?
- Ha munkanélkülin vagyok, de visszamegyek arra a munkahelyre, ahonnan eljöttem, annak van valami hátránya ?