Nőgyógyászati küret még nem szült nőknél, előtágítás nélkül okozhat gondot a későbbiekben? (tudásbázis kérdés)
Nekem azért kellett 4 hónapokat feküdnöm, hogy ne nyíljon ki a méhszáj. Mivel kb. 5 hónapos terhességeknél kezdődve naponta 15-20X bekeményedett a hasam, vagyis a méhem, a szigorú fekvés és gyógyszerszedés ( Bricanyl)megakadályozta, hogy kinyíljon a méhszáj.
Csakis az első terhességem elvetélésére, és az orvosi beavatkozásra fogtam az okát.
Nem, nem titok. Csak azért indítottam, mert kiváncsi voltam van-e valakinek tapasztalata az alábbiban:
-nem szült előtágítás nélkül végeztek missed ab-t
- igaz-e, hogy utàna terhességnél nagy valószínűséggel nyitott lesz a méhszáj…
Szia! 43 éves. Hegaring tàgítás. Nem véreztem így nem lehetett nyitva.
Több kórház orvosi protokollja előírja. Külön választja szült és nem szült nőket.
+ szombaton megkérdeztem a másik orvost aki nyilvàn nem mondott rosszat a kollegájára. De megkérdezte, hogy tablettát sem kaptam?…
Ha nem vizsgált meg, honnan tudod, hogy nem volt kicsit se nyitott a méhszáj ? Milyen módszerrel tágított ? Nem tudhatod, mit hoz még a jövő, az is lehet, hogy nem befolyásolja a következő terhességnél a méhszájat ez a mostani tágítás.
Hány éves vagy ? Ismerek olyan nőt, akinek a 8. terhességéből lett gyereke, a többi vetélés volt, vagy 4-5 hónapos terhesség szakadt meg, egy babája megszületett, de pár nap múlva meghalt. Nem adta fel ! A 8. terhességénél 7-8 hónapot szigorúan feküdt, és lett egy egészséges gyermeke, aki már felnőtt azóta.
Egy ilyen eset után ne add fel Te se ! Régen én semmilyen dokumentumot nem láttam, amit most már lehet. Talán jobb is. Ne idegesítsd magad ! Légy egészséges, figyelj arra, hogy ne stresszelj, vagy minél kevesebbet, táplálkozz egészségesen, hallgass kellemes zenéket, sétálgass a természetben, nézz vígjátékokat, de krimiket vagy horrort ne ! Gondolkozz pozitívan ! Soha ne add fel, amíg van remény !!! :) Drukkolok Neked ! :)
Amikor megindult a vetélés, annyira görcsöltem és véreztem, hogy a fél csomag vatta is átázott, bugyival, lepedővel együtt. A szülésznő mondta, hogy menjek ki WC-re, és utána megvizsgál az ügyeletes orvos. A WC-be belepottyant egy óriási alvadt vér db. (Ha ez itthon történik, talán pánikba estem volna.) Megvizsgált a doki, és azt mondta, hogy nyílik a méhszáj, megindult a vetélés, ő fogja befejezni.
Ha Nálad nem indult be a vetélés, nem tudom, mi a szokás, bár furcsa, hogy nem vizsgáltak meg.
Amikor a kiírt időre nem indult be a vajúdás, kaptam méhszájtágító injekciót. Mikor 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, akkor repesztett burkot a szülész...
Az első terhességem 2 hónaposan spontán vetéléssel végződött. Mivel vérezni kezdtem, bent tartottak a kórházban, és 2 nap múlva megindult a vetélés. A doki azt mondta,hogy nyílik a méhszáj, be kell fejeznie. Nálam is " kaparás" volt.
A következő terhességeknél több hónapot feküdnöm kellett koraszülésveszély miatt, de időben szültem. Betartottam , hogy csak a legszükségesebb esetben keljek fel, mint mosakodás, WC,stb. Megérte ! :)
Remélem, Neked is sikerül legközelebb anyává válnod !!! :)
Sziasztok! Ma be kellett feküdnöm missed ab-ra mert 8 hetesben megállt a fejlődésben a magzatom. Mivel már 3 hete halott volt bennem nagyon súlyosan ekcèmás lettem így ma missed ab-m volt. Még nem szültem de nem végeztek előtágítást. Persze a műtét után több másik kórház protokolját olvasva előtágítást kellett volna végezni…
Mivel szeretnék szülni még kiváncsi lennék a vélemènyetekre.
További ajánlott fórumok:
- Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat
- Vélemények szombathelyi nőgyógyászokról
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni
- Szegedi nőgyógyászok! Kit ajánlotok, kit nem, tapasztalatok?
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Mi a véleményetek Dr. Panka Tibor nőgyógyászról? Pécsiek!