Érdemes szakfordítói képzést elvégezni? (beszélgetés)
köszi :))
igazából nem válaszoltál a kérdésre, de nem baj!
Oke, akkor szerintem vegezd el mindket tanfolyamot. Amikor epp befele fordulo idoszakodat eled, forditasz, amikor kifele fordulot, idegenvezetsz :)))
De hat ugyis csak okoskodom, ugyhogy elnezest, igazad van, bocs, hogy volt merszem valaszolni a kerdesedre, kerj tenyleg inkabb mastol tanacsot.
gondoltam, h ez belemegy valami okoskodásba. Szerintem minden embernek vannak időszakai, amikor kifelé fordulóbb, van amikor belefelé. Én nem vagyok csak befelé v csak kifelé fordulóbb. Eleget utaztam, éltem más országokban, h ezt tudjam magamról! Ha nagyon ragaszkodsz korlátokhoz, az is van, de minek?
A kérdésre hátha tud más is hozzászólni..
Nem feltetlenul. Akiket en ismerek, egyiknek filozofia szakos, masiknak tanari diplomaja van.
De a fordito meg nem birosagi tolmacs, az egy ujabb szint. Forditashoz nem kell kepesites, tehetseg kell, nyelvtudas, meg fenek :)
én mindkettő tudok lenni, ha arról van szó :)
Bírósági tolmácsnak főleg jogászok mennek szerintem, akik elvégeztek egy szakfordítói és tolmács képzést.
En nem forditok, de dolgozom egy forditoirodanak kulfoldon.
A birosagi tolmacsok igen jol keresnek itt, van is ra kereslet. Ha angol lenne az idegennyelv, hat, abbol sajnos eleg sok van, kisebb ra a kereslet. Inkabb a ritkabb nyelvekre van nagyobb igeny.
De egyebkent nem is az a lenyeg, mivel kereshetnel jobban, hanem hogy mihez lenne inkabb kedved. A ket szakma egymas szoges ellentete. Az idegenvezetes porgos, extrovertalt embereknek valo, akik szeretnek utazni, a forditas meg nyugodt, introvertalt, otthonulo tipusnak. Te melyik vagy ezek kozul?
Van angol tanári diplomám és szívesen tanulnék még. Gondolkodom az idegenvezetői és a szakfordítói képzésen, mindkettő 1 éves, csak nem tudom, h mennyire van munka aztán a fordítói területen. Könnyen lehet munkához jutni?
Van itt valaki, aki fordít?
Köszönöm a segítséget
További ajánlott fórumok:
- Érdemes elvégezni a jogi asszisztens képzést?
- Pedagógiai asszisztens képzést érdemes elvégezni?
- Érdemes elvégezni az ékszerbecsüs képzést? Milyen esélyekkel lehet manapság ezzel a szakmával elhelyezkedni?
- Pénzügyi-számviteli ügyintéző után érdemes elvégezni a vállalkozási ügyviteli ügyintéző képzést?
- Munka ügyin keresztül, hány képzést lehet elvégezni?
- Virtuális asszisztens képzést érdemes elvégezni?