Érdemes elvégezni a jogi asszisztens képzést? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Látom, hogy itt eléggé népszerű volt a téma. Hátha tud még valaki írni... :)
Engem igazából a jogászképzés érdekelne, de annyi negatív jelzést kapok, hogy... Hagyjuk is. Szóval nézegettem a jogi asszisztens képzést. Itt mindenki csak ügyvédi irodákról ír. Viszont a jogász és a jogi asszisztens is el tudna helyezkedni ezer más helyen is, nem igaz? Önkormányzatnál stb. Azért érdekelne, mert ha csak ügyvédi irodáknál van lehetőség hasznosítani a jogi végzettséget, akkor nem biztos hogy belevágnék. Viszont ha valóban széles körben felhasználható, akkor szerintem megéri. Pusztán azért vagyok ilyen tudatlan, mert a környezetemben senkit sem érdekel a jog rajtam kívül, így közvetlen tapasztalatom nincs. :)
(Én úgy látom, hogy a jogi érdeklődésű embereket kifejezetten az ügyvédi irodák vonzzák, ezért a sok csalódás. Lehet hogy rosszul látom.)
Hello, mindenki, Látom már rég nem volt itt új bejegyzés, csak gondoltam ha már itt vagyok megosztom a saját tapasztalataimat ugyanis én is ilyen szakon tanulok, és beszélgettem már néhány bíró, ügyész és jogász tanárommal, akik egytől-egyig mind azt mondták, hogy jó volt ez a szakma és hasznos egészen, a válságig ugyanis a mai világban már nagyon sok ügyvédi iroda, sőt az ügyészség sem engedheti meg magának azokat a plusz kiadásokat ami egy új személy felvételét jelentené, ezért minden olyan dolgot amit egy jogi asszisztens meg tud csinálni az a jogásznak kell. Ezért lesz olyan sok munkanélküli jogi asszisztens vagy pedig alacsonyabb értékrendű munkahelyen tudnak csak elhelyezkedni. Amivel el lehet helyezkedni egy ilyen szakmával az maximum a gépírás akinek az nem megy szerintem annak nehéz dolga lesz én ezután el akartam menni igazságügyi igazgatási szakra, de mivel az összes jogi és gazdasági szakot fizetősség tettek 2013-tól ezért akinek nincs több milliója, vagy több százezer ft-ja, az nem tud még tovább tanulni hogy el tudjon helyezkedni. Ezért most erősen gondolkodom rajt hogy ha ez az egy év letelik ott hagyom, de még nem döntöttem. És úgy gondolom hogy nem azért tanulok ilyen jogi tantárgyakat hogy utána kávét főzőgessek, meg ilyenek, ha valakinek ez megfelel ennyi tanulás után hát hajrá..
UI: Nem akartam senkit megbántani, remélem nem is tettem.
ha jól akarsz keresni, akkor a magánéletet fel kell adni...ha megelégszel a középúttal, akkor megmarad a magánéleted, de nem fogsz milliókat keresni.
nem feltétlenül kell öregnek lenni ahhoz, hogy kevés munkával sokat keressen az ember, csak ügyesen és okosan kell csinálni; a jelölteket és a jogi asszisztenseket kell orrvérzésig dolgoztatni és csak akkor kell megjelenni, amikor a babérokat le lehet aratni...........
megtaláltam, ilyen óráink lesznek :)
Jogi alapok
Bevezetés a szociológiába
Bevezetés a közgazdaságtanba
Általános statisztika
Bevezetés a jogrendszerek világába
Írásbeli és szóbeli kommunikáció
Protokoll
Gépírás, iratszerkesztés
Bevezetés a polgári jogi anyagba
Bevezetés a büntetőjogi anyagba
Bevezetés az alkotmányjogba
Közigazgatási alapismeretek
Társasági és cégjogi alapismeretek
Peres- és nem peres eljárások
Büntetőeljárási- és büntetés végrehajtási
ismeretek
Pénzügyi-, adó-, illetékjog
Munka és TB-jogi alapok
Családi jogi ismeretek
Közigazgatási és földhivatali eljárás
Köszi, igyekszem. :)
Aki kevés munkával milliókat keres, az bizony nem mai csirke...
Persze vannak végletek. Jó a "középmezőnyben" maradni szerintem. Meg kell tudni találni a középutat a karrier és a magánélet, család között.
Sok sikert Nektek is!
sok szerencsét neked, mert amúgy brutál jó szakma tud ez lenni, ha az ember szerencsés vagy van kapcsolata....
az a baj, hogy én látom mindkét végletet; azt, aki szétdolgozza az agyát minimálbérért, és látom azt, aki alig csinál vmit milliókért.....és ez elrettent, így nem látom értelmét annak, hogy elvégezzem a jogot....
Na ezzel nagyon egyetértek :))) Sajnos igen, a saját iroda nyitását is megharcol az ember, aztán meg ott ül, ha nincs ügyfele. Ezt szépen ki kell tudni építeni, idő és energia. :(
Vagy keres az ember olyan helyet, ahol alkalmazott ügyvédként jól keres, vagy beveszik partnernek.
Tapasztaltam és láttam is már a különbséget.
És nem ismerősnél dolgozom, undorítónak tartom a protekciót, és nem is dolgoznék rokonnak / ismerősnek.
További ajánlott fórumok:
- Pedagógiai asszisztens képzést érdemes elvégezni?
- Érdemes elvégezni az ékszerbecsüs képzést? Milyen esélyekkel lehet manapság ezzel a szakmával elhelyezkedni?
- Pénzügyi-számviteli ügyintéző után érdemes elvégezni a vállalkozási ügyviteli ügyintéző képzést?
- Pedagógiai asszisztens tanfolyamot érdemes elvégezni?
- Jogi asszisztens képzést tudtok mondani Miskolcon, amit munka mellett is el lehet végezni?
- Virtuális asszisztens képzést érdemes elvégezni?