Érdemes elvégezni az ékszerbecsüs képzést? Milyen esélyekkel lehet manapság ezzel a szakmával elhelyezkedni? (tudásbázis)
MÉG VALAKI,TAPASZTALAT????
SÜRGŐS LENNE!!
:((
azért köszi az infot
En okj-n tanultam, nem a BÁVnal, és nem is gagyi Alfa Kapos meg mittudomen milyen tanfolyamon.
Tapasztalatot csak munka közben szerezhetsz, nekem 0 tapasztalatom volt mikor dolgozni mentem, persze tudtam dolgokat de közel sem annyit hogy egyből pultba üljek. A BÁVnak vannak vidéki fiokjai, de hogy oda van-e felvétel...passz. Az tuti, hogy azt nézik hogy hol végezted a sulit, mert a legtöbb suli nem ad kb semmi tudást. A BÁV meg a V-pearl ami használhatóbb tudást ad, a többi wc papirnak jó.
Gyakorlati resze olyan volt, hogy kaptunk egy csomó ékszert amit reszelhettunk, vizsgalhattunk, hogy reagál a savra, milyen femjel van benne, stb...és persze közben a tanár mondta h min mit kell latni/nezni
megkérdezhetem,te milyen suliban végezted?itt nem feltétlen az iskola megnevezésére gondolok,hanem konkrétan arra,hogy okj-s oktatás volt?mennyi idős?
nekem már van 4 iskolám,de kevés az ismeretségem és sajnos attól félek,hogy itt sem fogok tudni elhelyezkedni ismeretség nélkül,mert ékszerboltokbna zálogh-ban stb sincsenek ismeretségeim,vagyis ez is kicsit "kilátástalannak"tűnik még eddig....na meg még 1 fontos probléma:hogy szerzek majd gyakorlati tudást??
mert utána érdeklődtem,ebben a suliban,meg ált az ilyen gyorstalpaló tanfolyamokon nem viszik túlzásba a gyakorlati oktatást,a "gyakorlat"mindössze vabbol áll,h bevisznekminket egy ékszerboltba ahol szétnézünk,ismerkedünk a dolgokkal,stb,de ennyi...nálatok ez hogy volt?bocs h rád zúditok egyszerre ennyi kérést,de érdekelne.majd ha eszembe jut vmi még,írok,ha nem baj.....
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Érdemes elvégezni a jogi asszisztens képzést?
- Hol alkalmaznak grafológusokat és milyen iskolát kell hozzá elvégezni?Érdesem kitanulni ezt a szakmát?Meg lehet belőle élni?
- A császármetszést, hogy tudták régen elvégezni érzéstelenítés nélkül?
- Ha elhelyezkednék egy üzletben vezető beosztásban, akkor az ott eltöltött idővel kiváltható egy kereskedő-boltvezető tanfolyam?
- Szerintetek ezek közül melyik tanfolyammal nagyobb az esély az elhelyezkedésre?Pénzügyi-és számviteli; Virágkötő; Kéz-és lábápoló+műkörömép.