Pedagógiai asszisztens képzést érdemes elvégezni? (beszélgetős fórum)
Szia.
Esetleg ha vannak kidolgozott gyakszis tételeid, elküldenéd nekem? Előre is köszönöm
debreczeni.adrienn@gmail.com
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen mindenkinek!:-)
Békés,boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
Jól teszed, jelentkezz csak, anyukám mindig azt mondta, amit megtanulsz, azzal csak több leszel és azt nem vehetik el tőled .
Sok sikert, sok örömet az új szakmádhoz!
Köszönöm Katus3! Igen, pont a 4 hónapos képzést néztem ki,mert utólag belegondolva nekem is hallanom kell az anyagot.
Hát lesz ami lesz, jelentkezem!:-)
Kedves Katus3 A tanfolyam mennyire volt nehéz?És a vizsga? :-)
Aludtam rá, és teljesen azt mondja a belsőm, hogy végezzem el!
Most tanfolyamokat keresek pesten, szombati oktatással, de láttam, hogy van lehetőség on-line képzésre is.
Az időhiány miatt az lenne a legjobb.
Szerintem jó befektetés, hiszen ezzel a végzettséggel iskolában is el tudsz helyezkedni. A szabid pedig 45 nap + gyusz a gyerekek után.
Én 2 éve végeztem el, ebben is dolgozom, most gondolkozom a gyógypedasszisztens képzésen.
Nézz utána, ketess rá, sokszor van ugyanaz a képzés iskolarendszerű, ongyenes estiben is. Igaz, úgy lejet, hogy hosszabb a képzési idő meg többször is vannak órák egy héten, de általában a suli rugalmas.
Ráadásul diákigazolvány is jár, ami ugye sok előnyt ad.
A nive.hu-n a szakképző centrumok menüpontnál kiválasztod a képzést, majd a listából a neked megfelelő képzési központot.
Sok sikert!
Szia!
Nem rossz munkakör, de készülj fel rá, hogy mindenki a főnököd lesz! Minden csoportban dolgozni fogsz, szükség szerint, minden óvó néninek megvan a maga stílusa, elvárása. Ennek van jó oldala is, de vannak hátulütői is. Amúgy nem ugyanazt fogod csinálni, mert például nem kell takarítanod, az nem szerepel a ped. asszisztensek munkaköri leírásában. Gondold át, bár tanulni, fejlődni mindig jó és ahogy már előttem is mondták, így több lehetőséged lesz elhelyezkedni. Meg szerintem a munkaidő is jobb, nem kell hajnalosnak lenni, általában fixen 1/2 8-tól vagy 8-tól dolgoznak ebben a beosztásban. Sok sikert!
Szerintem is végezd el, sosem lehet tudni, mire lesz jó még ez a végezttség.
A lányaid sem lesznek mindig iskolások...
Igen, a tanfolyam tényleg nem olcsó:-(
Ebben a munkakörben 6 éve dolgozom, helyben van, ami számomra nagyon jó, mivel iskolás lányaim vannak, a sulijuk közel van, szeretem amit csinálok, a csoportom biztos pont, a két óvónőmet nagyon szeretem.
Csak a munkaköröm neve változna szerintem, de lényegében amit csinálnom kellene az szerintem nem, bár annyiban igen, hogy abba a csoportba kellene mennem, ahol szükséges.
Hát igen, és gondolom nem olcsó a tanfolyam sem.
Szerintem azt gondold át elsőnek, hogy mennyire lehet hosszú távú ez a munkád (tetszik-e és számíthatsz-e rá). Ha csak ebben a helyben gondolkozol, én nem biztos, hogy elvégezném.
Viszont arra jó lehet, ha valamiért innen elmész, több lehetőséget biztosít.
Én tanítok, de már többször elbizonytalanodtam, akarom-e ezt nyugdíjig csinálni.
Igen,utánanézek mert úgy tudom, ez is talán megszűnik, mint 1 éves képzés, és 3 éves lesz.(de nem vagyok biztos benne)
Egy kicsit azért merült fel bennem a bizonytalanság, mert szerintem a munkán ugyanaz lenne,mint amit most csinálok, és ehhez megvan a dajka sulim.
Azzal a végzettséggel (bár okj-s nem tudom, hogy mennyire elfogadott) később iskolákban is el tudsz helyezkedni pedagógiai asszisztensként.
Bár nem tudom, hogy ez vonzó-e vagy inkább riasztó a mai világban. :)
Annyi, hogy az okj-s képzésekben nagy változtatásokat terveznek a közeljövőben, érdemes utánanézni alaposan.
Ha van hozzá kedved, érdemes elvégezni.
Köszönönöm, hogy írtatok, igen talán igazatok van.
Bár nem tervezek váltani, de tudom, hogy az élet bármerre fordulhat.
Végezd el! Ezzel csak nyerhetsz!
Mivel önköltséges, így az se lehet, hogy aláírsz x évet a munkáltatónak.
Sziasztok!
Szeretnék tőletek tanácsot kérni. Jelenleg egy óvodában dolgozom, mint dajka.
Felmerült a vezetőben a gondolat, hogy mi lenne ha elvégezném a pedagógiai asszisztens okj-s tanfolyamot, (saját költségemre)nálunk még nincs betöltve ez a munkakör.
Most itt vagyok, és nem tudok igazán dönteni.
A fizetés nem lenne több, a szabi lenne pár nappal, ennyit mondott csak.
Tudom, hogy nekem kell dönteni, de nem tudok!:-)
További ajánlott fórumok:
- Érdemes elvégezni a jogi asszisztens képzést?
- Mekkora az igény a pedagógiai, ill. gyógypedagógiai asszisztens iránt a munkaerőpiacon?
- Mennyit keres most egy pedagógiai asszisztens?
- Fognak alkalmazni ősztől pedagógiai asszisztenseket?
- Pedagógia asszisztensként mennyit lehet keresni?
- Virtuális asszisztens képzést érdemes elvégezni?