Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fognak alkalmazni ősztől pedagógiai asszisztenseket? fórum

Fognak alkalmazni ősztől pedagógiai asszisztenseket? (tudásbázis)

2013. aug. 5. 22:46

Nem vagyok biztos benne, de úgy tudom hiába van tanítói végzettséged ha ped. asszisztensként dolgozol akkor csak a szerint sorolhatnak be (brutto 114.000 Ft).

Nekem megvan az OKJ-s papír, de úgy néz ki az elkövetkező 2 évre teljesen más területen sikerül elhelyezkednem...aztán majd kiderül...

17. zsevi
2013. júl. 25. 21:48

Sziasztok!

Nem tudom mennyire vagytok ebben benne,de én kíváncsi lennék hogy most ped.asszisztensként dolgozom egy suliban és tanítói vézettségem van(most is eszerint vagyok besorolva)és érdekelne nagyon hogy rám vonatkozik-e a béremelés vagy sem.

Köszi ha tudtok ebben segíteni!

16. dorry (válaszként erre: 14. - Mmacus)
2013. jún. 13. 06:52
Bocsi, nem tudtam, én csak az iskolában vagyok érintett!
2013. jún. 12. 21:41
Igen, az ovik maradtak önkormányzati fenntartásban, így nem a KIK intézi...Hát csak várni tudok, hogy használható papírom lesz-e vagy kidobtam egy csomó pénzt...:(
14. mmacus (válaszként erre: 8. - Dorry)
2013. jún. 12. 20:11
Óvodákhoz a KIK-nek semmi köze.
2013. jún. 12. 20:08
Azért ez mégiscsak szörnyű, hogy ped asszisztenst közmunkásból csinálnak. Mert az óvodába mindenkit be lehet tenni mi? Mi meg egyfolytában képzésekre kell hogy járjunk és agyon ellenőriznek bennünket több évtized gyakorlat után is. Nem értem én ezt a mai világot!
2013. jún. 12. 07:27

Mifelénk a ped.asszisztenst a közmunkás állományból veszik fel,és félállásra.

Ha az ország gazdagabb részében élsz,akkor előfordulhat,h lesz munkád

2013. jún. 12. 06:13
Nálunk lesz felvéve egy ped asszisztens, de főállású óvónő helyett, vagyis délutános óvónőként fog dolgozni.
10. fagyii
2013. jún. 11. 22:56
Nálunk a vezető már megkérte a szükséges státuszokat a KIKtől, és már meg is kapta a választ, hogy mire kap engedélyt, és mire nem. A vezetőnél érdeklődj, ha konkrét helyre szeretnél menni, hogy a KIK mit mond. (Mondjuk nálunk nem ped. asszisztensekről van szó, mert spec. intézmény vagyunk.)
2013. jún. 11. 22:38
a pedagógusok körében létszámleépítés lesz....ezért én nem hinném, hogy ped.asszisztensekre olyan sok pénz van...
2013. jún. 11. 22:15
A helyi KIK vezetőjétől függ szerintem, hogy megadja-e vagy sem.
2013. jún. 11. 22:14
Nálunk is "mentés" lesz ennek a segítségével, létszámleépítés helyett áthelyeznek embereket!
2013. jún. 11. 22:10
Sok helyen így tartják meg a dajkákat, hogy ha van középfokú végzettségük, esetleg OKJ-s ped. assz. papírjuk (vagy most végzik) akkor abba az állásba fogják áttenni...
2013. jún. 11. 22:09
Csak jó lenne már nyár közepén tudni, hogy lesz e állás vagy sem...Helyem lenne, de az ovi maga sem tudja hogy kap e ped. asszisztens helyet...
2013. jún. 11. 22:03
Munkaügyi központon keresztül közfoglalkoztatott állásokat adtak ki április 15-től, de csak 3 hós szerződéssel, nagyon mini pénzért, részmunkaidőben. Szerintem felmérik a tényállást, és szeptembertől bármi lehet.
2013. jún. 11. 21:59
Én jelenleg is ebben a státuszban dolgozom, bár tanítói végzettséggel, és nálunk adHATó lesz ősztől, azaz nem lesz kötelező alkalmazni. DE semmi nincs kőbe vésve, szinte naponta módosulnak a dolgok, bármi lehet!
2. bowie (válaszként erre: 1. - Szilvaaa)
2013. jún. 11. 21:57
Hát nálunk arra készülnek, hogy közmunka programban veszik fel őket....
2013. jún. 11. 21:53

Sziasztok!

A törvény szerint ősztől kötelezően kellene ovikban 3 csoportonként 1 fő , iskolákban 100 gyerekenként 1 fő ped. asszisztenst alkalmazni... Sokan végznek ennek reményében OKJ-s tanfolyamot nem kevés pénzért (többek közt én is). Láttam már jópár állásajánlatot is, de nálunk pl. a XIII. kerületben még óriási a csend ez ügyben, mármint, hogy lesznek-e ilyen állások... Lehet hallani olyat, hogy most júniusban törvényt módosítanak és nem lesz kötelező alkalmazni, csak "alkalmazható" lesz, vagyis nem lesz...Tudtok valamit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook