Mennyit keres most egy pedagógiai asszisztens? (tudásbázis)
Sziasztok!
Frissen vizsgázott pedaszisztens vagyok.
Milyen bruttó bérre lehet számítani?
ezek szerint az A- E kategóriákban nincs 3évenkénti béremelkedés?????? AZ E1 pályakezdő ugyanannyit kap, mint a majd' 30 éve dolgozó E9-es?????
Ez nekem nagyon fura.
nem állami szektorra gondoltam:).
éppen ezért nem is mennék oda dolgozni.
az hogy valami "hivatás" már semmit nem ér.
Az számít hogy nap végén mennyi van a számládon. (vagy épp hónap végén).
persze ha mindenki igy gondolná mint én, akkor senki nem dolgozna állami szférában, de megvan a választás lehetősége mindenkinek.
ennyi pénzért jóformán felkelni sem érdemes. (persze túlzással)
Sajnos másképpen nem tudtam ide betenni. Ha megnézitek a bértáblát, és ez nem pedagógus, hanem közalkalmazotti, akkor látszik, sárgával ki is van emelve, hogy E 10-es besorolásig a minimálbér, azaz bruttó 118.000 ft a bér. A táblázat szerint (és személyesen is tudom, hogy így van) az E 9-es besorolású, 28 éve közalkalmazott, középfokú végzettségü pedagógiai asszisztens fizetése bruttó 118.000 ft.
Pont ennek a rendbetételét várjuk most a kormánytól. Nem is konkrétan a béremelésre gondolva, hanem a kategórák rendbetételére. Választások előtt pont a mi sulinkból lett eljuttatva egy levél Balog Zoltán miniszterhez. 2015. januárra ígérte a változást.
Bérigény????? :O
Állami szektorban szerintem ilyen nincs. Bértábla van, aszerint kapod, kész!
ez sajnos mindenhol igy van, nem kell ahhoz pedagógusnak lenni.
"utcáról" jött ember magasabb bérigénnyel érkezik, így általában magasabbat is kap.
értem, köszi
én F kategóriától gondolkodtam :)
akkro félreolvastam. megnyugtatóbb akkor a dolog:)
gondolom ez egy középfokú végzettség. rengeteg másféle középfokú végzettség van, aminél a bér ennek a 2-3 -szorosa.
br 118.000??
komolyan nem értem, hogy miért tanulnak emberek pedagógusnak.
Ha ezt mondták, elhiszem. :)
Milyen a diploma? Pedagógiai, tanári???
További ajánlott fórumok:
- Mekkora az igény a pedagógiai, ill. gyógypedagógiai asszisztens iránt a munkaerőpiacon?
- Fognak alkalmazni ősztől pedagógiai asszisztenseket?
- Pedagógia asszisztensként mennyit lehet keresni?
- Mennyi a fizetése egy pedagógiai asszisztensnek??
- Szociális gondozó vagy pedagógia asszisztens vagy gyógypedagógia asszisztens a keresettebb szakma?
- Mennyit keres most 2021-ben egy végzett pedagógiai asszisztens?