Mekkora az igény a pedagógiai, ill. gyógypedagógiai asszisztens iránt a munkaerőpiacon? (tudásbázis)
Sziasztok!
Gyógypedagógiai asszisztens végzettségem van. Mennyit kapnák kézhez?
Szia!
Esetleg nekem is el tudnád küldeni a tételeket?
Sziasztok!
Feith Erika vagyok. Az OKTÁV szervezésében gyógypedagógiai asszisztens képzésére járok jelen pillanatban. Májusban fogok végezni.
Kidolgozott szóbeli tételekre lenne szükségem.
Óriási segítség lenne. Elérhetőségem: feitherika74@gmail.com . 06/30-424-11-41.
Köszönettel:
Erika
Szia!
Köszi!Nem jelentkezem,még várok,elmegyek a munkaügyi kp-ba is érdeklődni,hátha tudnak ajánlani vmit.
Nem kesergek,inkább megyek a dolgok elébe.Nem szeretek tétlenül ülni,és várni,majd csak lesz valahogy.
Szóval köszi a biztatást,remélem még talizunk!
Minden jót Neked!!
Szia!
Szorítok Neked,h sikerüljön vmi minél hamarabb.Ne keseredj el,ez azért nem jött össze,mert egy sokkal jobb vár Rád :-)))
Bízzunk benne.
Jelentkeztél a tanfolyamra?
Szia!
Tehát a fejlemény:
sajnos szó szerint kisegítőt keresett,fizetni nem tud -egyenlőre- csak akkor,ha jobban megismerik a helyet.Hát ennyi történt.Nem valami fényes,pedig én bíztam...!Nem marad más,tovább keresgélek!
Szia!
Örülök,h van már vmi kilátásban :-)
Ha van rá pénzed,a gyerek(ek) mellett el tudod végezni,és érdekel is a dolog ,akkor mindenképpen tanulj!Kevesebb nem leszel,a tudást pedig már senki nem veszi el Tőled.
Majd írd meg,h mi lett a vége :-)))
Sok sikert!!
Szia!
Jó tudni,hogy Neked sikerült!
Nálunk is 130eFt a tanfolyam díja,és van részletfizetési lehetőség is.
Ma sikerült beszélnem egy nagyon kedves emberrel aki kisegítőket keres foglalkoztató-,fejlesztő-,és játszóházba.Elmondtam Neki,"csak" annyi a tapasztalatom,amit a saját/rokonaim gyermeke mellett szereztem,és hogy mik a terveim.
A héten fogunk személyesen találkozni,remélem pozitívan alakul majd a dolog.
Köszi a hozzászólást!Felcsillantottad a reményt...!
Sziasztok4
Én is GYED-GYES alatt végeztem a gyógypedagógiai asszisztens sulit.Igaz 130e-be került,de nekem megérte.
Jelenleg foglalkoztató napköziben dolgozom,súlyosan-halmozottan sérült gyermekekkel.2 éve találtam munkát,4 hónappal a suli elvégzése után.Igaz már az iskola megkezdésekor elkezdtem keresgélni.Több helyre beadtam az önéletrajzomat.
nemcsak idejük nincs, de tudásuk sincs.
Egy tanító nem tud annyit (mármint a sajátos nev.igényű gyerekekről) ,mint egy gyógypedagógus.
Tanfolyamokon meg nem lehet elsajátítani a gyógypedagógiai attitűdöt és gondolkodásmódot. Főleg autistákkal nehéz, mert nagyon speciális tapasztalat kell hozzájuk.
Sziasztok!
Bocs,hogy beleszólok a párbeszédbe,de teljesen igazatok van.A tanárok,nevelők sajnos eléggé le vannak terhelve,és nincs idejük arra,hogy az ilyen gyerekeket megfelelően terelgessék,fejlesszék.
a pedagógusok részéről nagyon nagy igény lenne a sajátos nevelési igényű gyermekek speciális fejlesztése, differenciált oktatása miatt.
De legtöbbször inkább egy saját pedagógusukat képeztetik ki ilyen vonalon, és aztán a nyakába varrják az iskola összes spec. gyerekét.
Szia!
Magán bölcsit vagy -ovit nem próbáltál?Sok ismerősöm mondta,hogy "gyerekmegőrzőben" hagyják a gyerkőcöket,míg intézni valójuk akad.
Van olyan is aki a saját lakásán vállal felügyeletet.
Igaz azzal nem vagyok tisztában milyen feltételekhez kötik ezt.
Szia!
Elkeserítő,hogy a támogatást fölveszik,tenni pedig nem tesznek semmit!Gondolom ez még nagyon sok helyen így van.
A legegyszerűbb arra hivatkozni:nincs pénz! Biztos rengeteg hasonló végzettségű,vagy éppen pályakezdő keresi a lehetőséget,hogy elhelyezkedjen.Talán még a Munkaügyi Kp. is adna valamilyen támogatást a munkáltatónak,ha alkalmaz
egy regisztrált munkanélkülit,ill. pályakezdőt...,tehát én sem értem miért van ez így!
További ajánlott fórumok:
- Mennyit keres most egy pedagógiai asszisztens?
- Fognak alkalmazni ősztől pedagógiai asszisztenseket?
- Van valaki itt akinek gyógypedagógiai asszisztens végzettsége van?
- Pedagógia asszisztensként mennyit lehet keresni?
- Szociális gondozó vagy gyógypedagógiai asszisztens szakmában nagyobb az esély az elhelyezkedésre?
- Szociális gondozó vagy pedagógia asszisztens vagy gyógypedagógia asszisztens a keresettebb szakma?