Először vettem spárgát(sárga). Hogy készítsem el, mit főzzek belőle? (tudásbázis)
mit kell azon pucolni??
én szezonban minden héten többször eszem, nagyon szeretem: az alsó részét letöröm (ahol engedi magát) és slussz.
holland mártás recept (bár gugli is megmondja:))
Hollandi mártás hozzávalói
3 tojássárgája
4 cl fehérbor (száraz)
15 dkg vaj (olvasztott)
só
1 csipet cayenne-i paprika
1/2 citrom leve
Hollandi mártás elkészítése
1. Keverje habosra a tojássárgáját a fehérborral forró vízfürdőben, ameddig besűrűsödik.
2. Keverje hozzá a vajat.
3. Vegye le a tűzről és ízesítse sóval, borssal és citromlével.
4. Kínálja hirtelen sült húsokhoz, zöldségekhez melegen.
ha fehéret vettél, akkor azt vékonyan meghámozod, az alsó fás részét levágod, és utána megfőzöd v megpárolod.
hagyományosan főtt újkrumplival és holland mártással (fehér mártás) szokták enni:))
akkor igazán fincsi csak a spárga, ha nagyon friss, max pár napos, remélhetőleg ilyet sikerült vásárolnod:))
ha zöld spárgád van, azt nem kell meghámozni.
További ajánlott fórumok:
- A buborékfújóba miből készítsem el a löttyött?
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogy készítsem el a spenót levelet 9 hónapos babának?
- Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki?
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Életemben először bevettem egy Frontint.