Édesítőszerek (beszélgetés)
Eritritol.
Használja valaki?
Nekem ilyen van. Bár amúgy tényleg fura, mert ha pl. a kávédba teszel, akkor állítólag nem akkor érzed az édeset, amikor megiszod, hanem utána. Én nem tudom mert általában csak sütök vele, vagy lekvárt csinálok.
Neked ez a 95%-os Stevioside por van? A következő oldalon láttam, szintén 3600 ft.
Nagyon sajnálnám ha így lenne. Nem gondoltam volna, hogy a rossz minőség az oka, hiszen többek közt az interneten is megtalálható termékről van szó (persze ez még nem garancia a jó minőségre) csak valahogy itt nem ismeri senki ezt a fajtáját..
De attól miért lenne rossz? Dr. Chen patikája ez kínainak hangzik.
Sziasztok Lányok! Olvasgatlak itt benneteket, gondoltam hozzászólok, én is vettem stíviát, olyan fekete alapon zöld növényeset.
Beautiful, szerintem is valami rossz minőségű cuccot vettél, mert én 2000 alatt nem láttam stíviát, én por alakút vettem, konkrétan 3600 ft-ért...
Még nyáron csináltam vele lekvárokat, isteniek lettek :DDD persze nem a cukrot érzed benne hanem a gyümölcsök ízét. A stíviával amúgy az a tapasztalatom, hogy bitang édes, ha csak bveszippantod!
Amúgy valóban nagyon nehéz leszokni a cukorról, bár csak elhatározás kérdése. Én is egész gyerekkoromban, sőt még fél-1 évvel ezelőttig is 2-3 tk-al ittam a teát, kiskorunkban mi is ezt szoktuk meg vagy 15-20 évig. Viszont én január-februárban elhatároztam, hogy akkor most lefogyok, és elhagyom ezeket a fölösleges dolgokat, pl. a teából a cukrot. Azóta nem teszek semmit a teámba, csak citromot max, még édesítőt sem, mert megszoktam így, de pl. pár éve fújoztam a kolléganőmet aki natúr itta...megszokás és akarat kérdése szerintem.
Rengeteg gyümölcsöt is eszem, de azóta eszembe sem jut megcukrozni őket, imádom az ízüket!!!:D Alma, nyáron dinnye, ananász, eper, szilva, körte...sorolhatnám még, de a legfinomabbak így frissen, nem érdemes cukorral elrontani az ízüket. És való igaz, hogy egy idő után elkezded érezni az ételek természetes ízét, nem csak a cukrot érzed bennük, vagy ha valami cukros, erősebben érzed mint addig.
(Azért ne orroljatok meg rám, pl. én is csokaholista vagyok :DDD imádom, viszont ha néha eszem is csokit vagy sütit, legalább kompenzálom azzal picit hogy feleslegesen a többi ételt/italt nem "ronotm el cukorral", persze amibe kell, arra vannak az édesítők néha)
Értem-értem. :)
Te, a xilitet próbáltad már? Ez is természetes, és bár én még nem próbáltam, ismerősöktől hallottam, hogy finom. :)
Nincs beragadva, csak nem jön ki :))
Azonkivül fehér megszilárdult darabok vannak az üveg szélén. Tehát, ilyen ha megszárad. Már ezt is tudom.
Én befejeztem a próbálkozást vele, van két új reménységem a Norbi-féle és a Swetab. utóbbiból készült teát ittam nemrég egyik ismerősömnél, és nagyon finom volt. Nem éreztem mellékízét, nem is akartam elhinni hogy nem cukorral csinálta.
Csokipudingot akartam csinálni vele, de egyszerűen alig akarta kijönni az üvegből.
Nekem Dr. Chen patiká-s van,ez van feltüntetve a tetején és az oldalán egy zöld csíkban. Fekete betűkkel: stevia drops
Olyan kék-fehér az eleje és zöld növény szerepel rajta.
" A Dr. Chen Patika Stevia kivonat kizárólag Stevia rebaudiana-ból készült, 90%-ban tartalmaz stevioside-ot, ami a növény édes ízét adja. A termék alkolholmentes (még jó!! :O), nem tartalmaz szénhidrátot és szintetikus ízesítőt."
Én fitotékában vettem kétezer alatt.
Azt hiszem az enyém is olyan. Hogy érted azt, hogy "belepiszkált?"
Most jól rámijesztettél..
A sztevia nekem borzalmas volt! Először is nem 1-2 csepp kellett ahogy irták mindenhol, hanem min. 30, és még így sem volt észrevehető az ízén..
Az üvegből viszont 1 cseppet is nehezen tudtam kiimádkozni, nemhogy 30at.
A sütinek ehetetlenül mesterséges íze lett tőle, ki kellett dobnom :(
Ennyit a szteviáról..
Sziasztok!
Én nem fogyókúrázom,viszont inzulin rezisztenciám és candidám is van. Süteményekben szeretném a cukrot valamivel helyettesíteni. A méz és a fruktóz-glükóz nem jó.
Tudnátok esetleg valamit ajánlani?
Köszönöm!
maradok a cukornál. amennyit abból én fogyasztok...
a múltkor volt a rádióban, hogy aki édesítőt használ, egy darabig át tudja verni a szervezetét, de egy idő után elkezdi az édességet kívánni. az rossszabb, mintha azt a napi 2-3 kkanál cukrot el fogyasztja.
Sziasztok!
A Norbi-félében aszpartam van, ami rákkeltő lehet nagy mennyiségben. A Canderel is az. (állítólag)
Én nagyon-nagyon sokáig mesterséges édesítőszert használtam. Például a kávét egy bogyóval ittam. Azután egyszer végigcsináltam egy króm-kúrát. 3 hétig kellett krómot ennem. És egyik napról a másikra megutáltam az édes kávét.
Szóval édesítőszert használtam. Azután olvastam, hogy a malackáknak ezt adják étvágynövelésre. Na, azóta mérsékeltem a fogyasztását. Úgy vagyok vele, hogy ha kell, akkor inkább kevesebb cukrot használok, pl nádcukrot. A teát már próbálom magában inni.
Kedves Pokocska!
A természetes édes dolgok közül javasolni szeretném:
- Édesgyökér - sokkal édesebb mint a répacukor, és a gyomornak is jó.
- Aszalt gyümölcs /mazsola, datolya/, beáztatod, turmixolod és kész.
- Jázminpakóca (Stevia Rebaudiana)- természetes, és még több jó hatása is van.
- Csicsóka sűrítmény "Tupinambur" - cukorbetegek is fogyaszthatják, mert lassan szívódik fel.
További ajánlott fórumok:
- Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
- Aspartam és egyéb édesítőszerek
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Miért zárkoztok el, egy új, de egészséges édesítőszer (növény) a Stevia kipróbálásától?
- Szerintetek melyik édesítőszer a legjobb, ami nem tartalmaz káros adalékokat?
- Az aszpartamot tartalmazó mesterséges édesítőszer tényleg rákkeltő hatású?