Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Miért zárkoztok el, egy új, de egészséges édesítőszer (növény) a Stevia kipróbálásától? fórum

Miért zárkoztok el, egy új, de egészséges édesítőszer (növény) a Stevia kipróbálásától? (tudásbázis)


1 2 3
71. helenhadsell (válaszként erre: 7. - K.tünde78)
2009. szept. 23. 13:51
Hogy szaporitod?
2009. jan. 3. 19:04
Hehe, ritkaság! Ügyi vagy! :)
2009. jan. 3. 18:10
taurin vagy a koffein->van az energiaitalokban is, bár most sikerült találni egy cukor nélkülit.:)vettem két kartonnal rögtön:)
68. 6532c775dd (válaszként erre: 67. - 87dcc92a81)
2009. jan. 3. 17:39
Igen, amúgy teljesen igazad van, én sem olvastam vissza addig amit az inditó nem irta oda hogy miért ez a cím és ha nem lenne jó maga a stevia nem is érdekelne engem se, csak azért mertem tiltakozni, mert kivételesen valami télleg jó dologra bukkantunk. :) Én vettem tabissat is, ami étkezéshez teljesen jó, kb 2100 pént és vettem barna szirupot is... 3000 ért. No a szirupnak számomra olyan mellék ize van hogy egyszer és soha többet nem tenném direkt ki neki az ízlelőbimbóimat, viszont!!! arcpakolásba/nak kiváló!!! És sebekre is fertőtleníti a kinyomott pattikat és azok pikk pakk leszáradnak tőle. Állati klassz! Ilyen pörgető cucc pedig pl a guarana ha szereted az ilyesmit. Én nem is birom olyan erős. Meg a taurin vagy a koffein is ilyen, asszem. :)
67. 87dcc92a81 (válaszként erre: 66. - 6532c775dd)
2009. jan. 3. 15:45

Látod az első benyomás mennyit jelent? Nálam pl. ennyit.

Amúgy pörgetésre energiaitaloknál tovább nem megyek, nekem az is elég:)

66. 6532c775dd (válaszként erre: 65. - 87dcc92a81)
2009. jan. 3. 15:34
Nem, nem. Félre érted, azért kérdezte így mert ez egy szavazás eredményeképp elindult topic. :) Amugy én nagyon szeretem, és szerintem jó az élettani hatása, most nem azért, de ha a kávémba ezt teszem viccen kivűl nem pörget túl, ami nálam kész csoda. Persze jobb lenne nem inni kávét.
2009. jan. 3. 15:29
"Miért zárkoztok el, egy új, de egészséges édesítőszer (növény) a Stevia kipróbálásától?"-nah szép. Negatív kérdésfelvetés. Azt sem tudtam, hogy van ilyen, de ha sértődött emberek terjesztik, nem is kell.
64. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 61. - Csera)
2009. jan. 3. 10:22
Ha látnád mit vonnak ki a cukorrépából a cukor tisztítása során nem írnál ilyeneket. A te logikád szerint a kávét is úgy kellene inni hogy a darált kávét összekeverni melegvízzel aztán le vele. Az emészthtetlen rost minek? Az hazugság hogy a barnacukor egészségesebb. A tisztítatlan tengeri só amit lepárolnak miért egészséges? Benne van minden amit a tengeri állatok a vízbe ürítenek, az miért jó? Benne van több % magnéziumklorid ami kimondottan gyomor irritáló. Azt a cukrot ami nem hófehér hanem sárgás szagold meg egyszer milyen büdös. A lisztbe minek a korpa teljesen emészthetetlen? A cukorrépa tartalmaz olyan anyagokat amik kimondottan károsak az emberi szervezet a gyomor nem tudja feldolgozni csak a háziállatok szarvasmarha pld.Nem hallottál erről? A cellulóz az ember gyomra számára emészthetetlen. Mindíg volt fínomított fehérített cukor csak a fínomítás nagyon drágítja. Nézd meg a neten a cukorgyártást milyen bonyolult összetett több lépcsős művelet. Hallottál a melaszról? A barna cukor azt tartalmaz mert nincs rendesen tisztítva. Az aki kitalálta hogy a barna cukor egészséges kémiai és biológiai analfabéta és baj hogy ilyeneket terjeszt. Én amúgy élelmiszervegyész vagyok.
63. csera (válaszként erre: 62. - 4ab67f870d)
2008. dec. 22. 22:08
Kiírtam egy szavazást és annak ez lett az eredménye :(!
2008. dec. 21. 14:38
Miért, elzárkózunk???
61. csera (válaszként erre: 58. - Virág47)
2008. dec. 20. 21:55

Az én véleményem, hogy ha a cukorrépát ledarálnák, megszárítanák, minden vegyi kezelés nélkül és nem finomítanák, tényleg egészséges dolog lenne!

Valamikor miért nem volt finomított, fehérített cukor?

Miért egészségesebb a barnacukor? Bár ua. a kalória tartalma, csak (és ez nem elhanyagolható tény) lassabban szívódik fel, lassabban emeli a vércukor szintet.

A gyümölcscukornál is hasonló a helyzet.


Abban viszont egyetértünk, hogy szénhidrátra szüksége van a szervezetnek, csak nem mindegy milyen szénhidrátra!!! Vannak jó (tk. lisztből készült kenyér, zöldségek, stb.) és rossz szénhidrátok (fehér liszt, cukor, stb.)


Az utolsó bekezdésedre, csak egy kérdéssel válaszolok és hagyom magam meggyőzni, ha megnyugtató választ adsz!

Te tudod, milyen eljárással (vegyi és mechanikai) készítik a finomított kristály cukrot?

Egy kg cukorban, mennyi cukorrépa van?

2008. dec. 19. 22:43
nekem = neked :)
2008. dec. 19. 22:43

Na erről lehet megoszlanak a vélemények, én pl nem preferálom a cukrot, de ha abból indulsz ki h az természetes ami megtalálható a természetben, de utána jól feldolgozzák az nem igaz. Én nagyon szeretem a steviát. A finomitott fehér cukor leginkább a feldogozása miatt rossz és káros, a hidrogénezéstől kezdve ne tudd meg mi mindent nem tesznek azzal a szerencsétlen cukorrépával mire a boltokba kerül. És állitólag nem hogy nem tartalmaz semmi tápértéket, még nyomelemeket is von el a szervezettől, h fel tudjuk dolgozni.

De ha nekem ez kell az a te dolgod.

2008. dec. 19. 20:57

Nem akarok beleszólni, de szerény véleményem szerint a cukor az egy természetes édesítőszer, hiszen cukorrépából, egy természetes növényből készül. Középkortól kezdve emberi táplálékként használták.


A cukorrépatest átlagos összetétele:

76% víz,

24% szárazanyagtartalom,

ebbôl 17% répacukor /szacharóz/; az egyéb cukor, valamint a nem-cukor anyagok mennyisége kb. 7%


A cukorrépa nemesítését a XVIII. század végén a kezdték meg sziléziai fehérrépából. A nemesítési cél kezdetben a répa cukortartalmának és termôképességének fokozatos növelése. Ezen a téren a nemesítés szép eredményeket ért el, hiszen a kezdetben 6% cukrot tartalmazó répából sikerült a répa cukortartalmát 17-20%-ra növelni, és ezzel a cukorrépa méltó versenytársa lett a cukornádnak.


Ezenkívül vannak még a különböző gyümölcscukrok (fruktóz), amelyeket a gyümölcsökből vonnak ki. Főként növényekben találhatók. A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40 %-kal kevesebb is elegendő.


A szénhidrátok a zsírok után szervezetünk legfontosabb energiaszolgáltató tápanyagai.


Szerintem még mindig jobb és egészségesebb egy természetes és jól ismert édesítőszert, a cukrot használni (vagy a MÉZET!), mint ismeretlen helyről származó, ismeretlen növény kivonatát.

Ha megszokjuk, hogy kevesebb cukrot használunk az ételeinkben, akkor a cukor nem válik ellenségünkké.

57. dee
2008. dec. 5. 14:16
Én is használom csepp formában.
2008. dec. 5. 11:14
Nem zárkózom el, használom. A levélből teát főzök, a sziruppal édesítek:)
2008. okt. 27. 10:06

Szia!

Nekem még nincsenek. :( De Puszi12-nek igen. Keress rá az "édesít" szóra a fórumok között és valamelyikben (még a lista elején) megtalálod!

54. csera (válaszként erre: 53. - Ancsa kata)
2008. szept. 2. 11:24

Szia!

Ha vannak tapasztalataid, majd írd meg!

2008. szept. 2. 11:21
Kedves Csera! Én a Steviát használom, de mellette utánaolvastam a xylitolnak (itthon: xilit) is. A fogszuvasodást gátolja, feleannyi kalóriát nem tartalmaz mint a cukor és teljesen természetes. Egy cikkben olvastam, hogy a Stevia és a xilit együttes használata nagyon jó ízt hoz ki az ételekből. Ezt én is ki akarom próbálni hamarosan. Remélem ez segít! :)
52. csera
2008. szept. 1. 11:58

Sziasztok!

Most olvasgattam a stevia honlapját és látom van egy új termékük, a Stevia Nova, ami mellékízmentes! Igaz ez "csak" 200-szor édesebb a cukornál, de ha valaki nem bírja a mellékízeket, lehet megéri. 20gr 1800 ft, 50 gr 4500 ft + postaköltség.

51. csera (válaszként erre: 49. - Ancsa kata)
2008. szept. 1. 11:16

Köszi! Mindenképp áttérek egy természetes édesítőre, mert a kislányom (4,5 éves), előszeretettel eszi az ételeimet, sütijeimet. Gondolom neki mindenképp jobb lesz!

Miután nem sok kezvező választ kaptam az eredeti kérdésemre, a xylitolról viszont szinte semmit, gondoltam azt veszem, aztán itt a Hoxán egy fórumon olvastam (azt hiszem, Brizzytől?), hogy gátolja a fogyást, csak visszatértem a steviához.

2008. szept. 1. 10:57
azért, mert úgy tudom, hogy nincs OÉTI engedélye.
2008. szept. 1. 10:39

Szia Csera! Én a stevia.shop.hu-n vásároltam, és nagyon jó a minősége. Épp Beautiful-nak írtam egy másik fórumon, hogy talán jobb is, mint amit most ő használ... (az ő Stevia szirupja valahogy "beragadt" az üvegbe...). Szóval ezt merem ajánlani.

Annyi infó, hogy ha "túladagolod" a Stevia port, akkor keserű lesz tőle az étel. Érdemes odafigyelni arra, hogy pl. a Stevia por (20g) 300x édesebb a cukornál. Én kb 1/4 kiskanállal teszek egy ételbe. Remélem segít! :)

48. Dorka29 (válaszként erre: 47. - Dorka29)
2008. aug. 30. 14:11
megkóstolva..
2008. aug. 30. 14:10

Sziasztok!


Többen írták, hogy az ételbe téve keserű íze volt. Nem ismerem (még) a stevia-t, de hátha ez is úgy működik, mint az édesítőszerek általában: Nekem az a tapasztalatom, hogyha pl. tésztába édesítőt teszek, akkor minél többet belerakok, nyersen megkóstólva keserű az íze. Amikor kisült a tészta, akkor már nem érezni a kesernyét ízt, viszont, ha jól megborítod, mert nyersen nem tlaáltad édesnek.. nos, akkor ehetetlenül édes lesz, ha elkészül.

Lehet, hogy kevesebbet kéne használni ebből is.

2008. aug. 30. 13:11
Bioboltokban, fitotékákban érdeklődj.
45. enci2
2008. aug. 30. 13:04
Én nem zárkóznék el, ha találnék valahol...
44. 9df60c3431 (válaszként erre: 43. - Csera)
2008. aug. 30. 12:28

Nem biztos, hogy nem jó! Lehet, hogy csak én használom rosszul!

Várom valaki olyannak a véleményét aki ismeri, vagy legalább meg tudna nyugtatni :)

43. csera (válaszként erre: 42. - 9df60c3431)
2008. aug. 29. 21:32
Húúúú, pont ezt szemeltem ki én is! Még szerencse, hogy idejében "találkoztunk"! Egyébként én 2700.- láttam :(!
2008. aug. 29. 21:09

ekem Dr. Chen patiká-s van, ez van feltüntetve a tetején és az oldalán egy zöld csíkban. Fekete betűkkel: stevia drops

Olyan kék-fehér az eleje és zöld növény szerepel rajta.


" A Dr. Chen Patika Stevia kivonat kizárólag Stevia rebaudiana-ból készült, 90%-ban tartalmaz stevioside-ot, ami a növény édes ízét adja. A termék alkolholmentes (még jó!! :O), nem tartalmaz szénhidrátot és szintetikus ízesítőt. "

Én fitotékában vettem kétezer alatt.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook