Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen? (beszélgetés)
Szerintem: kerülendő a konzervek, húskészítmények (felvágottak),amit csak tudsz magad készíts,jó helyről vásárolj.
Apám így érkezett 96 éves koráig
Az étrend mindegy.
Fejben legyél erős.
Igen, valahogy igen.
Általában remekül érzem magam, de a fontosabb dolgokban eléggé leültem.
No én általában, mivel dél körülébredek, 4-5 óra körül eszem először. Nálam ezután esik meg puffan. És mivel 2-3-4 óra körül alszom el, hát bizony gyakan eszem még valamit késő este.
A korán kelés önmagában még nem is lenne gond, de egyrészt azt hiszem, a kialvatlanság is számít (mert máshogy emészt a szervezet alvásban és ébrenlétben), másrészt a délután 5 utáni nem evés kicsit kellemetlen lesz. Még szerencse, hogy nem édesítem a teát sem, egy jó bögre üres, meleg tea segíteni fog.
Amíg nem kellett diétázgatnom, addig egyébként nem nagyon foglalkoztam az étkezéssel. Se időben, se mennyiségben, se összetételében. Egyedül arra próbáltam figyelni, hogy egyek zöldséget meg gyümölcsöt is, mert az nem volt favoritom, arra mindig úgy kellett rávennem magam.
Aztán mióta menteskedek, azóta jöttek ezek a furcsa dolgok. Sokszor úgy tört rám az éhség, hogy remegtem, kivert a víz és mindjárt elájulok érzésem volt. Voltak vashiányra utaló tüneteim is, meg még egy-két emésztési gond. Ezek miatt kísérletezgettem, hogy mit-mivel-mikor és valamennyit javult a helyzet.
Jól tetted! Én is nagyon szerettem a zabkását és általában édesen és csokisan. :-))
Én reggel 6-8 óra között szoktam reggelizni, de tudom te olyankor szoktál aludni. 13-14 óra körül ebédelek, a vacsora meg ahogy esik úgy puffan, olyan 21 óra körül általában és van, hogy 23 óra körül még eszem valamit.
Nem tudom, Te mikor reggelizel, de ez a reggeli ha legközelebb is ezt fogja mutatni, akkor nem marhaság. Ha kellő idő telt el a felébredés óta, akkor én is meg tudom enni. Másképpen telít, illetve jóllakat anélkül, hogy feltűnően telítene.
Most azért bevertem egy tejbe-zabkását, és a csokis fehérjeporomon kívül egy kanál cukrot is kevertem bele. Nem szeretek undok lenni, de most mintha a kisördög bújt volna belém. :D
Szerintem van.. :D Ahogy elnézem magamat!
Lelkileg régóta nem topon, hanem toprongyon vagyok, de ezzel nem tudok mit kezdeni.
Na ezt kipróbálom máskor is, mert egy alkalom nem alkalom.
tegnap felfigyeltem arra, hogy az életmódműsorban kipróbálták, melyik típusú reggeli a leghasznosabb. Az elejéről épp lemaradtam, de kiderült, hogy a bacon és tojás az, ami a legjobb, ez indítja a legjobban a napot.
No, gondoltam, ezt kipróbálom, de annak fenntartásával, hogy a reggeli a nap első étkezése, időponttól függetlenül. Annak dacára, hogy rendszerint valami jó kis zabkása szokott lenni az első eledelem.
Amúgy is volt itthon no nem bacon, hanem füstölt-főtt tarja, amit már muszáj megenni Pont jó lesz, ha alaposan átsütöm.
Megtettem, átsütöttem, egy tojást ütöttem rá. Kevés kenyérrel megettem.
Ami azt illeti, ennek már 5-7 órája, és még mindig nem vagyok éhes. Viszont undok vagyok és feszült.
Ugyanakkor nincs gusztusom enni, kivéve hogy el fog fogyni a zöldpaprika, mert azt rágcsálom el jól megsózva. Semmi édeset vagy simán szénhidrátosat nem kívánok.
Szerintem nekem csak az antilustamin gurult el. : D
Majd kiderül. Szerdán elhozom a laborleletet is, mert csak a doki látta eddig, neki megküldték. Én meg külön emiatt nem buszoztam be a városba.
A pajzsmirigy még az, ami esetleg...
Szerintem egyébként is vigyázni kell a mentes diétákkal. Nagyon átrendezi az emésztést, enzim termelést, egy szóval az egész anyagcserét és ez is sok betegséget, szerv károsodást idézhet elő.
Én nem vagyok ellensége a szénhidrátnak. Az tény, hogy a túlzott bevitele nem ajánlott, de megvonni teljesen is hülyeség.
Ebben a cikkben legalább elmagyarázza a hölgy, hogy miért fontos, hogy a cukorbetegek ne csak a ch mennyiségre figyeljenek.
Én a Synlab-nál csináltattam hisztamin intolerancia vizsgálatot.
Ott úgy van, hogy:
Referencia érték: 10-100 U/ml
Nekem 16 lett az eredményem, de én se nagyon bírom a magas hisztamin tartalmú ételeket, meg a hisztamin felszabadítókat sem. Az antihisztamin segít valamennyit a helyzeten, de azért próbálom kerülni ezeket az ételeket.
Nem is az irányelvekkel van nekem bajom, hanem azzal, hogy ha nem lennék lusta elmenni még a boltba is, akkor én vásárolnék, nem a fiam céduláról. Más lenne ám a választék!
A biciklimmel még mindig nem barátkoztam össze teljesen, de már gyalogolnom se kellene.
Mégis sok mindent elkövetek, hogy ne kelljen kimennem az utcára.
Most is itt dumálok lyukat a hasatokba, a munka megnyitva a háttérben. Náha oda is írok pár sort, ma biztosan készen lesz, ez a lényeg. De ha valaki megkérdezi, miért nem megyek ki bringázni, akkor rávágom, hogy "mert dolgozom".
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Ezt (t)edd az egészséges és hosszú hajért
- Hogyan állítsunk össze egészséges étrendet?
- Szerintetek mennyire egészséges csak kontaklencsét viselni? Hosszú távon árthatunk a szemünknek?
- Miért írják nagyon sok helyen, hogy a tészta nem illeszthető be a diétába, egészséges étrendbe?
- Ricinusolaj és társai, avagy a festett szőke haj is lehet egészséges és hosszú