Miért írják nagyon sok helyen, hogy a tészta nem illeszthető be a diétába, egészséges étrendbe? (beszélgetés)
Hát, ha te így csinálod, akkor minden tiszteletem a tied!
Ha meggondolod, mindent amit megeszel, elégeted. Nem marad felesleg. És ez a lehető legjobb, mert az biztos, hogy a sok mozgás mindig fitten fog tartani.
Sajnos, a legtöbb embernek nincs ideje mozogni. Állítólag... Csak enni, de azt aztán rendesen...
Abszolút nem bűn!
Az én egészséges étrendemben is benne van:)!
Teljesen egyetértek.
Én grammra nem tudom mennyit eszek, de enélkül tartom a súlyom kicsi ingadozassal.
Par hónap szó szerinti fetrenges és lustaság után felszedeknpar kilót, ami pár hónap alatt el is tűnik, ahogy visszatérek a melóba, és fizikailag is igénybe vesz, eltűnik. Most még érzem, hogy szorosabbak a szoknyaim, nadragjaim. Szóval a hu de hizlal sem igaz, ha valaki nem eszi magát halálra.
Szerintem a sok alacsony szenhidratos diéta népszerűségével ugrott meg a nagy tészta fujjolas.
Tegnap a szekrényében látva a fogyozo kolléganőm mondta a "kínai" levesemre, hogy az de hizlal. Nem akartam megbántani, és nem utáltam vissza, hogy te akarsz 10 kilót fogyni, és mikor erről beszeltel, kirohogott, hogy én is felszedtem.
Minden másnap én cipelem a helyére a behozott árut reggel, ami 30-45 perc súly emelgetes, és (amennyit elbírsz) súllyal futkosas a másodikra. Aztán meg minden délután lehordom a tejeket a walk-in hűtőből a szarazaru tárolóban lévő hűtőbe; és a konyhából a szintén amennyit csak bírsz módon lehordom a kész termékeket reggel a földszintre a masodikrol, meg amúgy bármi fogd meg van, általában én viszem, mert én soha nem nyigtam, és jó kondiban vagyok.
Mielőtt ezt csináltam, futottam.
Ennyi mozgással én letudom a napi mozgasigenyt rendesen. O nem tornazik otthon, mert "nincs ideje".
Amikor a vendegterben dolgoztam, és fel-le futkosas volt egész nap (akkor nehéz talcakkal, ipari mosogato talcanyi mennyiségű bogrevel), szinte mindig makaronit ettem, mert különben elájultam volna.
Dehogynem illeszthető be az egészséges étrendbe, főleg, ha durum, és főleg sok zöldséggel.
A mennyiséggel és az arányokkal van baj, akinél baj van.
Nem 2-3 tányérral kell enni egy evésre, és a reggeli-vacsora akkor már ne tészta legyen.
Mondjuk 2-3 lekváros bukta reggelire (mert az is tészta!), aztán a szószos sajtos spagetti ebédre, uzsira "kis" fornetti, majd vacsira egy jó adag pizza vagy lángos.
Hát így tényleg nem egészséges.
Nagyon szeretem a tésztaféléket, és nagyon sokszor eszem is belőlük, 30 gr durum lisztből készült penne/spagetti tészta ... kerül nagyon sokszor a tányéromra, egy kis paradicsomszósszal, reszelt sajttal, pár szelet csirkemellel, garnélarákkal, vagy csak friss párolt zöldségekkel.
Nem vagyok tőle éhes, eltelít, és finom is. Miért olyan “nagy bűn” a tészta?
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?