Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szerintetek melyik édesítőszer a legjobb, ami nem tartalmaz káros adalékokat? fórum

Szerintetek melyik édesítőszer a legjobb, ami nem tartalmaz káros adalékokat? (tudásbázis)


1 2
52. Brucez (válaszként erre: 51. - Lilibeth59)
2012. febr. 28. 17:42

Ezekbe a termékekbe főként szőlőcukor, vagy fruktóz-glükóz szirup van, ami a legrosszabb. Ezekhez képes még a Szacharóz is szuper :)


Sok esetben viszont van döntése az embernek. Szupermarketben is vannak cukor nélküli termékek bébiételtől a kolbászig.

Viszont ha iszunk egy kávét, sütünk-főzünk, vagy 2 féle édesített termék között kell választanunk, jó ha tudjuk hogy aspartam, vagy ciklamát. (szerintem)

2012. febr. 28. 16:41

fehér cukor,nyírja cukor, stevia, édeskék stb. végül is majdnem mindegy, mert úgyis fogyasztjuk a finomított fehér cukrot nap mint nap, még akkor is, ha nem tudunk róla.

Ezt (is)olvastam a témáról:


A cukor az élelmiszeripar számára olyan, mint a csodafegyver. Mivel tudják, hogy mindenkinek a tudatalattijába az vésődött bele, hogy a cukor finom, bele is teszik mindenbe.


Néha olyan lehetetlen helyeken is találunk cukrot, ami már józan ésszel nem is igazolható. A babkonzervben a harmadik legfőbb összetevő a cukor. De nem csak a babkonzervben fogja megtalálni, hanem szinte minden ipari élelmiszerben. Az ugye természetes, hogy minden sütőipari termékben benne van, de mit keres a libamájpástétomban, a téliszalámiban, a grillkolbászban, az összes konzervben (beleértve a halászlét is), és a vákuumcsomagolt füstöltsonkában?


Ugye nem hisz nekem? Menjen el egy szupermarketbe és keressen cukormentes készételt. Nem fog találni.


Hála az ipari élelmiszer termelésnek, Ön minden nap kap az ételébe pár dekagramm cukrot, akár kéri, akár nem. Így jön ki a magyarországi 35kg/fő évi cukorfogyasztás, ami csak akkor tűnik rengetegnek, ha tudjuk, hogy ebbe a tegnap született csecsemőt is beleszámolták (KSH).

50. Brucez (válaszként erre: 48. - Sylvia81)
2012. febr. 28. 16:14

Akkor már inkább pempő, abban több van :)

Sajnos a mézben lévő "plusz cucc" gyorsan tönkremegy ha nem hidegen használod mellette pedig fruktóz és glükóz nagy mennyiségben:


38,5 % fruktóz

31,0 % glükóz

17,1 % víz

7,2 % maltóz

4,2 % egyéb háromértékű cukrok és más szénhidrátok

1,5 % szacharóz

0,5 % ásványi anyagok, vitaminok, enzimek

2012. febr. 28. 15:08
Egyértelműen a Nyírfacukor
48. Sylvia81 (válaszként erre: 41. - Brucez)
2012. febr. 28. 14:08

Azért a mézben tán' csak nem répacukor van. :)

Persze értettem, mire írod. ;)


Akkor inkább méz. :) Abban legalább van egy csomó minden egészséges is, pl. antibakteriális és antivirális cucc, teljesen természetes formában. :)

47. 3d354d9e00 (válaszként erre: 40. - Brucez)
2012. febr. 28. 11:55

Utána olvastam, úgy választottam cukorpótlót, de ennyire azért nem, köszönöm! :DD


Legalább van választék. :D

46. Sylvia81 (válaszként erre: 45. - Sylvia81)
2012. febr. 28. 11:08
Akinek nem egyértelmű: az eleje irónia. ;)
45. Sylvia81 (válaszként erre: 44. - Kiscsijke)
2012. febr. 28. 11:08

A betegségügy és az OÉTI, meg a népélelmezési szervek szerint nem is káros az aszpartám... Hehehe...


Valahol azt olvastam, hogy 2012ben újravizsgálják az aszpartámot, mint élelmiszeradalékot az EUban. Valszeg nekik is gyanús... Olyannyira, hogy 2020ról hozták előre ezt a felülvizsgálatot, és kizárólag az aszpartámot vették előre.

2012. febr. 28. 09:42

98%-ban az édesítőkben van aspartam, ami bizonyítottan nagyon nagyon káros. Rákot és még ezer mást okoz.


A mézet NEM szabad forró italba bletenni,mert elveszti jótékony hatását.


De tény, az hogy mit használunk attól függ miért, és mit szeretnénk vele elérni.

43. Brucez (válaszként erre: 37. - D41005143d)
2012. febr. 28. 09:18
Attól függ, mit értünk egészséges alatt. Hogy vannak e pozitív élettani hatásai?
42. Brucez (válaszként erre: 32. - Martian)
2012. febr. 28. 09:16

Attól függ. Ha az aspartamról beszélünk akkor:

Az aszpartam kémiai összetevői 50%-ban az aszparaginsav, 40%-ban a fenilalanin, és 10%-ban a metilalkohol. Ezek egy nagy molekulává kapcsolódnak össze, amely azonban a szervezetben, de már tárolás közben is, lebomlik összetevőire.

41. Brucez (válaszként erre: 31. - B5ef5132a9)
2012. febr. 28. 09:09
A mézek és szirupok tömény cukrok. Pl. a mézet jellemzően süteményekbe és forró teákba teszik :) Akkor meg már mindegy hogy méz, vagy répacukor...
40. Brucez (válaszként erre: 25. - 3d354d9e00)
2012. febr. 28. 09:04

A nyírfacukor márkájút mindig is kukoricából vonták ki, de pl a Xukor(szintén xilit) most is fából készül.

A Norbi édesítők ugyan szintén xilit és eritrit, de mint rá is van írva, csak 99%-ban :)


stevia, xylitol, eritrit kis mértékben nem okoz problémát, illetve még a mesterségesek közül a sacharin és ciklamát. Minden más édesítővel van valami probléma.

2012. febr. 28. 06:57
Nyírfacukor!
2012. febr. 28. 06:31
xilit
2012. febr. 28. 06:19
egyik edesitoszer ssem egeszseges,
36. Fille
2012. febr. 27. 22:34
xilit :) ha az ember megtalálja a lelőhelyet, ahol olcsóbb mint máshol akkor nagyon jól jár eg ykg-val, ami nagyon sokáig elég. igaz én bogyós édesitőt teszek a kv-ba, teába, de minden másba xilitet teszek.
35. Dolores007 (válaszként erre: 5. - Amyrah)
2012. febr. 27. 21:51

A "Norbis" cukrok:


Szorbit, maltit, mannit

2012. febr. 27. 21:46
Prime Sweet
2012. febr. 27. 21:45

Szerintem, mértékkel lehet cukrot fogyasztani, attól nincs semmi baja az embernek.

Pláne, a barna cukrot, amit nem színeznek barnára, hanem tényleg valódi barna cukor.

A stevia azoknak jó és hasznos, akiknek muszáj a cukor fogyasztását mellőzni.

Oda kell figyelni, hogy ne jussunk el addig, mértékkel mindent lehet fogyasztani: cukrot, búza lisztet, sót stb.

Nem érdemes görcsölni, ha nincs baj.

2012. febr. 27. 21:12

üdv!


mond meg légyszi, hogy szerinted mi bajod lehetne az édesítőszer adalékától?

2012. febr. 27. 21:00
Agave szirup, Bio méz, Manuka méz, Juharszirup, Stevia
2012. febr. 27. 20:57
Az egészséges édesitö szerek közül a xilit a legolcsobb és nincs semmi mellékize.
29. syria
2012. febr. 27. 20:54
Folyékony stevia.
2012. febr. 27. 20:40

Nagyon sok változat van és mindenki másra esküszik, ahogy az írások is mutatják.

Azt kell eldönteni (szerintem), hogy mi a szempont?

Mihez használnád?

sütni csak?

Mennyi legyen a kcal tartalma?

Természetes v mesterséges is lehet?!


A szempontok összeszedésével lehet szerintem választani.

Pl ha sütök én nem is használok legtöbbet semmi édesítőt, hanem almapépet teszek bele!

Ugye egy italba ezt nem tehetem bele :o)

2012. febr. 27. 20:22

Xilit!


Én nem bírtam a stevia mellékízét.

2012. febr. 27. 20:11
stevia, a tabletta nekem nem jött be, nagyon fura íze volt, de a folyékony változat már okés.
25. 3d354d9e00 (válaszként erre: 23. - Mkriszti81)
2012. febr. 27. 20:11
Bár nyírfacukor a neve, de MA MÁR kukoricacsutkából készítik, amint írtam is, de ennek az az oka, h. eredetileg nyírfakéregből vonták ki és így megmaradt a neve.
2012. febr. 27. 19:56
Xilitet használok, főzéshez néha egy-egy tabi sztíviát, és most vettem agavé szirupot, ami sztem 2x édesebb a méznél.
2012. febr. 27. 19:52
nyírfacukor = xilit
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook