Melyik a legjobb édesítőszer? (tudásbázis)
Igazad van, de...
A Nyírfacukor egy újfajta kristálycukor, egy olyan természetes cukorféle, mely íz, édesítő érték, illetve felhasználás szempontjából szinte teljesen megegyezik a hagyományos cukorrépából vagy cukornádból készült kristálycukorral. Az egészségre gyakorolt hatását számtalan tudományos teszt és tanulmány igazolja, továbbá, az egyre nagyobb számban érkező pozitív fogyasztói visszajelzések is.
A Nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a hagyományos cukor, ugyanakkor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz. Számos, szervezetre gyakorolt jótékony hatása van: nem hizlal, nem savasítja a szervezetet, antibakteriális hatású, segíti az emésztést, nem rontja a fogakat, így cukorbetegek, fogyókúrázók, terhességi diabéteszben, csontritkulásban szenvedők, valamint fogszuvasodással küzdő gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják.
Ez olvasható róla. Mivel cukros vagyok, nekem nem mindegy, hogy mit eszek. Ennél nem érzek mellékízt.
Sussina a kedvencem!!
Stevia nekem borzaszto, pedig nem vagyok kenyes!
A nyírfacukor sem 0 kalóriás.
dkg-ban 24 kcal van. szénhidrát tartalma: 10
1 csapott evőkanál:36 kcal, és 15 szénhidrát tartalom van.
Nem tudom mennyire egészséges, olvastam, hogy a kutyáknak, akár halálos is lehet. Akkor fogalmam sincs ránk emberekre hogyan hathat, végeztek-e esettanulmányokat?
Miért,nem azt írtam?
Egyébként a méz a kávéban semmivel sem emeli meg jobban a vércukorszintem, mint az akármilyen édesítő. Persze, nem egy evőkanálnyi van benne. :)
Szerintem se nagyon van ilyen. Ha tovább használod, akkor hozzászoksz, nem veszed észre. Én süssinát használok, tablettát is és folyékonyat is, már nem érzek utóízt.
A steviát én is kipróbáltam, de az nekem se jött be, nagyon markáns mellékíze volt, de biztos ahhoz is hozzá lehet szokni.
Olvassátok el ezeket, aztán döntsetek ízlésetek szerint. Én a Splenda nevű édesítőnek nem éreztem mellékízt, de ezekben a tanulmányokban, erről is csupa rosszat olvasni.
Aki cukor beteg, annak írhat fel az orvos fruktózt, vagy simán édesítsetek mézzel, hosszabb ideig szívódik fel, a szervezetet nem éri akkora sokk, természetesen ezt is mértékkel csak.
Az meg, hogy kinek mi a legjobb, ízlés kérdése, ki a vanília fagyira, ki a csokira esküszik. :)
ww.tenyek-tevhitek.hu/a-szukraloz-vagy-mas-neven-splenda-nem-csokkenti-hanem-fokozza-a-cukorbetegseg-kockazatat.htm
Szerintem ne várj olyat, hogy közvetlen a cukorra átszokás után nem érzel különbséget. De pár hét, és meg lehet szokni.
Én amúgy kávéba bármilyen pötyit szívesen iszok, bár épp a steviásak gyengének bizonyultak, főzéshez Stevia port használok.
A Xilit nekem is "hajtós" volt, de az eritrittől eddig semmi bajom..:)
Hát igen, mindenkinek meg kell találnia a magának valót!:)
Kipróbáltam már a 4édest is (vagy negyedannyi vagy mi a neve), ami eritrit+stevia keveréke, na, az valami piszok édes..:) Első kóstolásra olyan vele az étel, mintha semmit nem tettél volna bele, de miután lenyelted akkor jön a durva édes utóíz..:D Na, az nekem nem jött be.:)
Én eritritolt használok, ez természetes cukoralkohol, nekem nincs mellékíze, de egyesek szerint van utána egy kis hűs érzés.:)
Drága, és kicsit többet kell belőle tenni mindt rendes cukorból, de 0 kalóriás, ha diétás célból használsz édesítőszert.
További ajánlott fórumok:
- Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
- Szerintetek melyik édesítőszer a legjobb, ami nem tartalmaz káros adalékokat?
- Cukor helyett melyik édesítőszert ajánlanád, ételekhez és sütemény készítéséhez, ha van tapasztalatod?
- Melyik édesítőszernek nincs keserű mellékhatása?
- Xilit vagy eritritol? Melyik a jobb édesítőszer?
- Melyik az az édesítőszerféle, aminek az íze legjobban hasonlít a cukorhoz?