Édes rizstorta recept
Az Édes rizstorta hozzávalói:250 g kerek szemű rizs
500 g alma
500 ml tej
150 g méz
1,5 db tojás
1/2 narancs reszelt héja
8 főre:
1/2 citrom reszelt héja
50 g szárított füge
50 g tőzegáfonya
75 g kukoricaliszt
40 g kakaópor
3 eszpresszó kávé
1 eszpresszónyi rum
1 ek extra szűz olívaolaj
Az Édes rizstorta elkészítési módja:
1. A rizst enyhén sós vízben épphogy puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. 2. Míg a rizs fő, az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk, a fügét is felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy nagyobb lábasba tesszük, a rizs kivételével, felmelegítjük, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve a rizst hozzákeverjük, ha túl sűrű a massza, kis tejjel hígítjuk. 3. Az egészet egy vastagon kivajazott, tetszőleges formába öntjük és mehet is a 150 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses üzemmódban) körülbelül egy órára. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. júl. 10. 21:27
Az Édes rizstorta elkészítési módja és hozzávalói.