Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Édes rizstorta recept

Édes rizstorta recept

Az Édes rizstorta hozzávalói:
250 g kerek szemű rizs
500 g alma
500 ml tej
150 g méz
1,5 db tojás
1/2 narancs reszelt héja
8 főre:

1/2 citrom reszelt héja
50 g szárított füge
50 g tőzegáfonya
75 g kukoricaliszt
40 g kakaópor
3 eszpresszó kávé
1 eszpresszónyi rum
1 ek extra szűz olívaolaj


Az Édes rizstorta elkészítési módja:
1. A rizst enyhén sós vízben épphogy puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. 2. Míg a rizs fő, az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk, a fügét is felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy nagyobb lábasba tesszük, a rizs kivételével, felmelegítjük, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve a rizst hozzákeverjük, ha túl sűrű a massza, kis tejjel hígítjuk. 3. Az egészet egy vastagon kivajazott, tetszőleges formába öntjük és mehet is a 150 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses üzemmódban) körülbelül egy órára. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Édes rizstorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook