Pagoda-lakoma recept

1 fej pagoda karfiol
(ha nem találtunk a piacon pagoda karfiolt, természetesen a karfiol hagyományos változatából is elkészíthető)
1 zacskó előfőzött rizs
10dkg sonka
30 dkg darált hús
2 kis pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
15 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
olaj
A Pagoda-lakoma elkészítési módja:
A rizst a szokásos módon elkészítjük. Néhány kávéskanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sonkát, majd a sóval, borsal behintett darálthúst is. Alaposan átpirítjuk, majd elkeverjük a rizzsel és a petrezselyemmel. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Kivajazott tűzálló tálba öntjük a rizses keveréket, ráfektetjük a karfiolrózsákat. A tojásokat felverjük, és a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket is. Ezt a tojásos keveréket a karfiolra öntjük. (itt-ott engedjük kukucskálni a karfiolokat - csak a látvány kedvéért) Tetejére reszeljünk sajtot, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük addig, míg szépen megpirul.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. júl. 6. 12:34
A pagoda-lakoma elkészítési módja és hozzávalói.