Édes-krémes kocka recept
Az Édes-krémes kocka hozzávalói:625 g tejföl (1 nagy és egy kis dobozos)
5 ek kristálycukor (vagy porcukor)
1 tk kakaópor
1 tk vaníliás cukor
2 kis cs háztartási keksz (kb. 300 g-ot használtam fel)
Az Édes-krémes kocka elkészítési módja:
Ha kristálycukrot használunk, előtte daráljuk össze kissé. Nem baj, ha nem lesz teljesen por állagú. Körülbelül 250 g tejfölt simára keverünk 2 ek cukorral, és 0, 5 tk vaníliás cukorral. Egy jénai alját sorban kirakjuk háztartási keksszel. Erre ráöntjük a cukrozott tejfölt és elegyengetjük, majd ráteszünk még egy sor háztartási kekszet. Körülbelül 200 g tejfölt simára keverünk 1, 5 ek cukorral, 1 csipet vaníliás cukorral és körülbelül 1 tk kakaóporral. Ezt a keveréket ráöntjük a háztartási kekszre és elegyengetjük. Ezt követően még egy sor kekszet teszünk rá. A maradék tejfölt kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, és eloszlatjuk a keksz tetején (abban az edényben kevertem ki, amiben előtte a kakaósat is, így nem lesz annyira fehér a teteje). A sütit betesszük a hűtőbe néhány órára, legjobb legalább egy éjszakát hagyni. Finoman megpuhul a keksz. Könnyedén kockákra vágjuk, esetleg egy kis gyümölccsel tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2014. márc. 31. 13:17
Az Édes-krémes kocka elkészítési módja és hozzávalói.