Dödölle recept
A Dödölle hozzávalói:50 dkg burgonya
25 dkg liszt
1-2 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
só
olaj
A Dödölle elkészítési módja:
A burgonyát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt saját vizével összetörjük.Annyi lisztet adunk hozzá állandóan kevergetve ,amennyit a borgonya felvesz, vigyázva ,hogy sem csomós sem ragacsos ne legyen. A felaprított hagymát egy kis olajon megpirítjuk ,majd a krumplis masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kicsit megpirítjuk és tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Ki lehet próbálni úgy is, hogy a lisztet, mielőtt hozzáadnánk az összetört krumplihoz kicsit megpirítjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hatice, 2007. aug. 16. 20:17
A dödölle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.