"Legelő leves" ( Yayla çorbasi -török étel) recept
A "Legelő leves" ( Yayla çorbasi -török étel) hozzávalói:4 evőkanál rizs
2 liter húsleveslé
1 ek. só
1 pohár tej ( 2 dl)
1 kávéscsésze víz
1 kiskanál menta
6 ek. joghurt
2 tojássárgája
A "Legelő leves" ( Yayla çorbasi -török étel) elkészítési módja:
A rizst fél órára áztassuk be langyos vízbe ,majd tegyük egy tálba. A húsleveslét megsózva 20 percig forraljuk A tejjel kikevert lisztet adjuk a forrásban levő leveshez és még 10 percig forraljuk. A vajat a mentával enyhén megpiritva adjuk a leveshez majd további 5 perc forralás után a tojássárgával kikevert joghurtot adjuk a leveshez. Tovább ne forraljuk, azonnal tálalható.
A török joghurt eléggé eltér a nálunk kaphatótól , kb olyan sűrű, mint a mi tejfölünk, tehát aki igazán jó levest szeretne és megteheti török/arab üzletben vásárolt joghurttal készítse!)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hatice, 2007. aug. 16. 20:34
A "legelő leves" ( yayla çorbasi -török étel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.