Orman Kebab ( török étel) recept
Az Orman Kebab ( török étel) hozzávalói:30 dkg zsírosabb birkahús
4 nagy burgonya
3db sárgarépa
5 ek. Margarin
25 dkg hagyma (hát hogy ez miért dekában az passz)
½ csésze zöldborsó
1 ek. Kakukkfű
2-2,5 pohár víz
Só
Az Orman Kebab ( török étel) elkészítési módja:
A húst nagy kockákra vágjuk , a megtisztított hagymát is nagy karikákra. A krumplikat megpucoljuk ,majd 8 darabra vágjuk, a sárgarépákat kétujjnyi darabokra vágjuk. Egy fazékban a margarinon megpiritjuk a húst ,majd kb fél órát főzzük, időnként megkeverve. Ezután megsózzuk és felöntjük langyos vízzel, majd fedő alatt háromnegyed órán át főzzük. Amikor a hús megpuhul hozzáadjuk a burgonyát , sátgarépát és a borsót és ezekkel együtt főzzük tovább míg azok is megfőnek, ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet , és még párszor megkeverjük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hatice, 2007. aug. 16. 20:23
Az orman kebab ( török étel) elkészítési módja és hozzávalói.