Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tulumba ( török édesség) recept

Tulumba ( török édesség) recept

A Tulumba ( török édesség) hozzávalói:
1 ek. vaj
5 kávéscsészényi liszt
5 kávéscsésze víz
5 tojás
1 csipet só.

A sziruphoz:
500 grporcukor
2,5 pohár víz
1 ek citromlé


A Tulumba ( török édesség) elkészítési módja:
Előbb a szirupot készítsük el.A vizet a porcukorral forraljuk fel, ha felfort adjuk hozzá a citromlevet majd még hagyjuk egy fél percet forrni, ezután hagyjuk kihülni. A vizet a vajjal egy lábosban forraljuk fel, ha felforrt a lisztet óvatosan lassan adjuk hozzá. Folyamatos keverés mellett 5-6 percig főzzük , majd a tűzről levéve várjuk meg míg lehül. Ezeután adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót. Ezek után jön a nehezebbik része, mert eredetileg van egy olyan eszköz amibe beletöltve a tésztát abból kinyomható a forma. ( Fényképeimhez teszek fel képet a süteményről, hogy könnyebb legyen elképzelni). Nálunk is kapható hasonló szerkentyű ami keksz szerű sütik készítésére alkalmas, azzal megoldható ez a művelet, vagy le kell mondanunk a hagyományos formáról :) A hüvelykujjnyi tésztákat forró olajban ,többször megforgatva kisütjük, majd a hideg szirupba tesszük és abban negyed órát állni hagyjuk, ezután szervírozhatjuk :) Jó étvágyat!

A recept 6 személyre szól.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tulumba ( török édesség) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook