Tulumba ( török édesség) recept
A Tulumba ( török édesség) hozzávalói:1 ek. vaj
5 kávéscsészényi liszt
5 kávéscsésze víz
5 tojás
1 csipet só.
A sziruphoz:
500 grporcukor
2,5 pohár víz
1 ek citromlé
A Tulumba ( török édesség) elkészítési módja:
Előbb a szirupot készítsük el.A vizet a porcukorral forraljuk fel, ha felfort adjuk hozzá a citromlevet majd még hagyjuk egy fél percet forrni, ezután hagyjuk kihülni. A vizet a vajjal egy lábosban forraljuk fel, ha felforrt a lisztet óvatosan lassan adjuk hozzá. Folyamatos keverés mellett 5-6 percig főzzük , majd a tűzről levéve várjuk meg míg lehül. Ezeután adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót. Ezek után jön a nehezebbik része, mert eredetileg van egy olyan eszköz amibe beletöltve a tésztát abból kinyomható a forma. ( Fényképeimhez teszek fel képet a süteményről, hogy könnyebb legyen elképzelni). Nálunk is kapható hasonló szerkentyű ami keksz szerű sütik készítésére alkalmas, azzal megoldható ez a művelet, vagy le kell mondanunk a hagyományos formáról :) A hüvelykujjnyi tésztákat forró olajban ,többször megforgatva kisütjük, majd a hideg szirupba tesszük és abban negyed órát állni hagyjuk, ezután szervírozhatjuk :) Jó étvágyat!
A recept 6 személyre szól.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hatice, 2007. szept. 12. 09:58
A tulumba ( török édesség) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.