Baklava 1. recept

A Baklava 1. hozzávalói:
15 dkg enyhén sós vaj
2 csomag réteslap
A töltelékhez:

25 dkg mandula
25 dkg dió
5 dkg cukor
1 mk őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
A sziruphoz:

25 dkg cukor
2,5 dl víz
3 szegfűszeg
1 kis darabka fahéj
2,5 dl citromlé
25 dkg méz


A Baklava 1. elkészítési módja:
A vajat 1-2 percig melegítjük, majd átöntjük egy másik edénybe, így a zavaros része nem kerül az édességbe. 4 réteslapot egy kivajazott tűzálló tálban egymásra fektetünk úgy, hogy rétegenként egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. A töltelékhez való diót és mogyorót durvára aprítjuk (nem őröljük!- egy húsklopfolóval a legkönnyebb), majd hozzákeverjük a cukrot. A felét a tésztára szórjuk, 4 réteslappal befedjük ugyanúgy vajjal locsolgatva. A többi diós-mandulás keveréket rászórjuk, a maradék tésztalapokkal - azokat szintén megvajazva - befedjük. Félbevágjuk, majd 6 négyzetre osztjuk, és végül a négyzeteket átlósan elfelezzük, így kis háromszögeket kapunk. Elkészítjük a szirupot a hozzávalók összefőzésével, majd a felét a süteményre öntjük. 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, a sziruppal folyamatosan locsolgatva.

4 főre előkészület: 20 perc
sütés: 20 perc


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A baklava 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook